Büyükşehir'in Spor Tesisleri Uluslararası Kulüplerin Gözdesi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait uluslararası standartlarındaki spor tesisleri, yabancı ülke takımlarının hazırlık kamplarına ev sahipliği yapıyor.

Kocaeli, sanayi kenti olmasının yanı sıra, son yıllarda turizm ve spordaki başarılarıyla da göz dolduruyor. Türkiye’nin yanı sıra ülke dışından birçok spor kulüpleri, hazırlık kamplarını Büyükşehir Belediyesi’ne ait spor tesislerinde gerçekleştiriyor. Büyükşehir Belediyesi’nin futbol sahaları ise son dönemde yabancı futbol takımlarının öncelikli tercihleri arasında yer aldı. Ülkelerinin en üst düzey profesyonel ligi takımları kamp için Büyükşehir’in futbol sahalarını tercih ediyor.

Kocaeli hem yükseklik antrenmanlarını yapabilecekleri hem de kondisyon depolayabilecekleri dinamik alanlara sahip olması nedeniyle spor turizmi kenti olma yolunda ilerliyor. Ayrıca kentin İstanbul gibi önemli bir metropole yakın olması, hava, kara deniz ulaşımının merkezinde bulunması da sporculara kolaylık sağlıyor. Büyükşehir Belediyesi, son günlerde Vinsan Tesisleri’ndeki doğal çim futbol sahasında Al Qadisiyah, Al Kuweyt, Kuweyt Al Jahra, Bahreyn, Ajax Sport, Al İttifaq gibi yabancı takımları ağırlıyor.

Yerli ve yabancı takımların tesislerdeki hazırlık maçları Kocaeli Futbol camiası için önemli bir takip alanı oldu. Kocaelili futbol severler ve akademik platform bu maçları istedikleri her an izleme şansına sahip olurken, genç futbolcular için de önemli bir eğitim şansı haline geldi. Futbol tesisinin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi’ne ait Olimpik Buz Sporları Tesisi de ulusal ve uluslararası buz sporları camiasının öncelikli tercihi olmayı sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi’nin Olimpik Buz Sporları Tesisi, Türkiye’de sayılı buz tesisi arasında yer alıyor. Tesis bugüne kadar birçok uluslar arası şampiyonada Türkiye’yi başarıyla temsil etti. Olimpik Buz Sporları tesisi Buz Hokeyi Dünya Şampiyonası başta olmak birçok önemli karşılaşmaya ev sahipliği yaptı.

Yabancı sporcuların bir başka spor tesisi adresini ise yine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait Seka Sprocu Eğitim Merkezi oluşturuyor. Halk arasında sporcu fabrikası olarak bilinen Seka Sporcu Eğitim Merkezi’nde judo, taekwando, karate ve boks branşları faaliyet gösteriyor. Bu branşın yabancı sporcuları tesisin tam donanımı nedeniyle Seka Sporcu Eğitim Merkezi’nde ortak çalışma kamplarına giriyor.

Kaynak: İHA