Sındırgı Dan Kısa Kısa

Bölgesel Amatör Lig 8. Gurupta Manisa Belediye Spor'un şŸampiyon olduğŸu geçtiğŸimiz sezonu 4'üncü sırada tamamlayan Sındırgı Belediyespor ligden çekildi.

Belediye BaşŸkanı Ekrem YavaşŸ, kulübün ekonomik anlamda zorlandığŸını ve kulüp yönetiminin yetersiz kaldığŸını, bu yüzden yardımcı olmadıklarını belirtti. Bu konularda yapılan eleşŸtirilerde maddi manevi tüm sıkıntıların belediyeye yüklendiğŸini dile getiren YavaşŸ, ligden çekilme kararı aldıklarını açıkladı.

Takımın yeni sezonda Süper Amatör Lig'de Balıkesir bölgesi takımlarıyla mücadele edeceğŸi bildirildi.

- "Tasarımdan üretime" adlı proje

Sındırgı Mesleki ve Teknik EğŸitim Merkezince (METEM) hazırlanan ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından desteklenmeye uygun görülen '"Tasarımdan üretime" adlı proje yürürlüğŸe girdi.

Proje kapsamında Sındırgı Mesleki ve Teknik EğŸitim Merkezi Mobilya ve İç Mekan tasarımı alanından mezun olan öğŸrencilerin istihdam edilebilirlik oranlarının arttırılması hedefleniyor. Bu amaçla da mobilya ve iç mekan tasarımı alanı atölyesinin teknolojik ekipmanlarla donatılacağŸı ve okul öğŸrencilerinin çağŸa uygun atölyede eğŸitim görerek sektörün beklentileri doğŸrultusunda gerekli bilgi ve becerileri kazanmaları sağŸlanacak.

Maliyeti 192 bin 720 lira olan projenin 167 bin 563 lirasını GMKA karşŸılayacak.

Kaynak: AA