2015 CEV Erkekler Avrupa Ligi 3. Hafta Maçı Çanakkale'de Oynanacak

Türkiye Erkekler A Milli Takımı ile Romanya arasında 24-25 Temmuz 2015 tarihlerinde oynanacak 2015 CEV (Avrupa Voleybol Konfederasyonu) Erkekler Avrupa Ligi 3. hafta maçlarına Çanakkale ev sahipliği yapacak.

Karşılaşmaların oynanacağı Çanakkale Anafartalar Spor Salonu’ndaki basın toplantısına CEV Turnuva Sorumlusu Slobodan Milosevic, TVF Uluslararası İlişkiler ve Organizasyon Müdürü Nilüfer Shimonsky ve A Erkek Milli Takım Menajeri Muhammet Görken ile birlikte turnuvada mücadele edecek Türkiye ve Romanya takımlarının antrenör ve kaptanları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Nilüfer Shimonsky, “Türkiye Voleybol Federasyonu olarak Avrupa Ligi’nin bir ayağına Çanakkale’de ev sahipliği yaptığımız için çok mutluyuz. Herkese hoş geldiniz diyorum. Bizi güzel maçlar bekliyor, Çanakkale seyircisini Anafartalar Spor Salonu’na davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ardından söz alan Slobodan Milosevic Türkiye’de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirerek, “Voleybol dünyanın en büyük spor ailesi ve biz de bu ailenin bir parçasıyız. Avrupa Ligi kaliteli voleybol oynanan çok önemli bir organizasyon. Çanakkale’de iki Balkan ülkesi mücadele edecek. Güzel voleybol oynanacağına eminim. Türkiye Voleybol Federasyonu’na bize sunduğu çok iyi koşullar nedeniyle teşekkür ediyorum.” yorumunu yaptı.

Genç bir takımla mücadele ettikleri Avrupa Ligi’nde tecrübe kazanmayı hedeflediklerini ifade eden A Erkek Milli Takım Menajeri Muhammet Görken, “Türkiye’nin en güzel yerlerinden birinde oynayacak olmanın sevinci içindeyiz. U23 Erkekler Dünya Şampiyonası öncesinde genç oyuncularımıza tecrübe kazandırmak için onlara daha çok şans vereceğiz. Burada iyi bir voleybol seyircisi mevcut. Onları salonda görmek istiyoruz.” dedi.

A Erkek Milli Takım Antrenörü Emanuele Zanini ise, “Çanakkale halkına misafirperverliklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Asıl hedefimiz genç oyuncularımıza tecrübe kazandırmak olsa da kazanmak için sahada olacağız. Daha iyi voleybol oynamaya çalışacağız. Avrupa Ligi’nde çok sayıda güçlü takım yer alıyor. Bu turnuva kendimizi geliştirmemiz adına önemli bir fırsat. Katılma hakkını geç elde ettiğimiz U23 Erkekler Dünya Şampiyonası’na hazırlanmak için çalışıyoruz.” yorumunu yaptı.

Belarus, Hırvatistan, Romanya, Slovenya ve Yunanistan ile birlikte 2015 CEV Erkekler Avrupa Ligi B Grubu’nda yer alan Türkiye Milli Takımı, turnuvanın 3. hafta mücadelesinde 24-25 Temmuz tarihlerinde Romanya ile iki maç yapacak. Çanakkale Anafartalar Spor Salonu’nda oynanacak her iki karşılaşma da saat 19.00’da başlayacak. 25 Temmuz Cumartesi günü oynanacak ikinci mücadele A Spor’dan naklen yayınlanacak.

Kaynak: İHA