Pehlivanlardan Önce Başparmaklar Güreşti

Edirne'de 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne sayılı günler kala bir içecek firması tarafından 1. Yağlı Parmak Güreşleri etkinliği düzenlendi.

Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi'nde oluşturulan etkinlik alanında, başparmağını yağlayan katılımcılar, müsabaka boyunca rakiplerine üstünlük sağlamaya çalıştı. Müsabakalar sırasında Kırkpınar Yağlı Güreşleri davul zurna ekibi de güreş havaları çaldı.

Red Bull tarafından organize edilen parmak güreşlerine katılan 64 yarışması 90 saniye boyunca rakibinin başparmağı üstünde kalarak sayı almaya çalıştı. Rakiplerini yenen Murat Coni, Trakya Üniversitesi'nin ağası oldu ve şampiyonluk kemerini aldı.

1. Yağlı Parmak Güreşleri Koordinatörü ve Cazgırı Can Çelikay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, organizasyonu 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri haftasında düzenlemenin anlamlı olduğunu söyledi.

Etkinliğin devamını getirmek istediklerini aktaran Çelikay, şunları kaydetti:

"Yağlı Parmak Güreşleri'ni Türkiye'nin her yanına yaymak istiyoruz. Karşılaşmalar çok eğlenceli oluyor. Kadın ve erkek karışık yarışıyor. 90 saniye boyunca en çok puanı alan kişi kazanıyor. Güreşe sağ elle başlanıyor. Beraberlik durumunda sol elin parmağına geçiliyor. Sol parmakta ilk puanı alan kazanmış oluyor. Beş saniyeden fazla sabit durursanız bu uyarı oluyor. İki uyarıda karşı tarafa puan kazandırıyorsunuz. Kadın ve erkekler eşit şartlarda yarışıyor."

Kaynak: AA