Van Persie'den Wenger'e Övgü

Fenerbahçe'nin İngiltere Premier Lig ekibi Manchester United'dan transfer ettiğŸi Robin van Persie, eski teknik direktörü Arsene Wegner'den övgüyle bahsederek, "Arsene Wenger benim futbol babamdır" dedi.

Hollanda'nın De Telegraaf gazetesine açıklamada bulunan 31 yaşŸındaki Van Persie, düzenli olarak konuşŸmaya devam ettiğŸi Arsenal Teknik Direktörü Wenger'in kendisini küçük yaşŸtan gerçek bir futbolcu olana kadar yetişŸtirdiğŸini dile getirdi.

Wenger'in genç ya da yaşŸlı ayırt etmeksizin tüm futbolcuların kendilerini büyük bir ailenin parçası hissedecekleri güvenli bir ortam oluşŸturduğŸunun altını çizen Van Persie, güven ve saygının karşŸılıklı olduğŸunu, Wenger gibi Alex Ferguson'ın da bunu vermesini bildiğŸini ifade etti.

Louis van Gaal'in antrenmanlarının çok ağŸır olduğŸunu ve Hollandalı teknik adamın bahane kabul etmediğŸini ileri süren Van Persie, "Sir Alex, Ferdinand, Giggs, veya Scholes ile nasıl bir ilişŸkisi kuracağŸını biliyordu. Bu oyuncular bu sayede uzun zaman kariyerlerini sürdürdü. Bu antrenörün kabiliyetidir. Her antrenörde bu kabiliyet yok" ifadelerini kullandı.

Futbolculuk hayatında çok iyi dostluklar kurduğŸuna da dikkati çeken Hollandalı futbolcu, "Manchester United'a gelişŸimden birkaç yıl önce ailemizle Mallorca'ya tatile gitmişŸtik ve Vidic de ailesiyle oradaydı. Bana selam vermedi çünkü Arsenal'ın oyuncusuydum. şžimdi o benim en iyi arkadaşŸlarımdan biri. Geçen ay onun Mallorca'daki evine tatile gittik" diye konuşŸtu.

Altı ay araba kullanamayan Rio Ferdinand'ı bir maça arabasıyla götürdüğŸü için şŸoför olarak çağŸrıldığŸını anlatan Van Persie, ayrıca iyi bir futbolcu olarak değŸerlendirdiğŸi Wayne Ronney'nin çok şŸakacı bir insan olduğŸunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA