Geleceğin Tiger Woods'ları Yetişiyor

Dünyaca ünlü golfçüleri ağırlayan Antalya'da yetiştirme yurdunda kalan ve maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarına golf eğitimi veriliyor.

Serik ilçesine bağlı Belek Turizm Merkezi'ndeki National Golf Kulüp'te, iş adamları Fikret Öztürk ve Bülent Göktuna'nın girişimiyle başarılı golfçüler yetiştirmek ve gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak amacıyla 9 yıl önce başlatılan çalışmanın meyveleri alınmaya başlandı.

Çocuklara eğitimi, maddi durumu iyi olmayan bir ailede yetişen ve 8 yaşındayken babasının aşçılık yaptığı otele geldiğinde golfle tanışan Hakan Yamaç veriyor.

İspanyol bir sporcunun çantasını taşıyarak golfe adım atan, önce ülke genelinde ardından yurt dışı müsabakalarda yeteneğini sergileyen Yamaç, kulüpte hem kendisini geliştiriyor hem de yeni nesil sporcuları yetiştiriyor.

- 13 sporcu milli takımda

Hakan Yamaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kulüpte 4'ü yetiştirme yurdundan 42 sporcuya eğitim verildiğini söyledi. Öğrencilerin hafta içi ve hafta sonu belirli günlerde çalıştığını dile getiren Yamaç, herhangi bir ücret talep edilmeyen çocukların ihtiyaçlarının da kulüp tarafından karşılandığını bildirdi.

Öğrencilere sadece golf değil, İngilizce ve genel kültür dersleri de verildiğini belirten Yamaç, "Biz burada sadece başarılı sporcular değil, vatana, millete, topluma yararlı gençler yetiştirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Yamaç, belli dönemlerde okullara giderek 7 ila 10 yaş arasındaki çocukların yeteneklerini incelediklerini, bu şekilde golf kadrosunu belirlediklerini söyledi.

Oyuncularından 13'ünün milli takımda yer aldığına işaret eden Yamaç, "Başarılı sporcularımız var, Türkiye şampiyonalarında önemli dereceler aldık. Amacımız yurt dışında golfte söz sahibi olmak. Geleceğin Tiger Woods'larını yetiştiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Golfü tanımayan ve ilk defa kulüp sayesinde golf ile tanışan öğrencilerin hedefleri de bir gün Tiger Woods gibi ünlü bir golfçü olmak.

Kaynak: AA