Voleybol Açıklaması 2015 FIVB Dünya Grand Prix

A Milli Kadın Voleybol Takımı Antrenörü Ferhat Akbaş, Dünya Grand Prix'sinde iyi voleybol oynamak istediklerini söyledi.

2015 FIVB Dünya Grand Prix'sinde C Grubu'nun basın toplantısı ilk hafta maçlarının oynanacağı Ankara'da yapıldı.

Sürmeli Otel'deki toplantıya Türkiye Voleybol Federasyonu Başkan Vekili Akif Üstündağ, Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) Turnuva Sorumlusu Francesco D'alo, mücadele edecek takımlardan Belçika'nın antrenörü Gert Vande Broek, kaptan Charlotte Leys, İtalya'nın antrenörü Marcoo Bonitta, kaptan Valentina Arrihetti, ABD'nin antrenörü Karch Kiraly, kaptan Courtney Thompson ile Türk Milli Takımı Antrenörü Ferhat Akbaş ve kaptan Güldeniz Önal katıldı.

Üstündağ, toplantının açılış konuşmasına ilk defa düzenlenen Avrupa Oyunları'nda şampiyon olan A Milli Takım'ı tebrik ederek başladı.

Voleybolda arka arkaya önemli organizasyonlar gerçekleştirildiğini belirten Üstündağ, "Ankaralı sporseverler her zaman milli takımın yanında oldu. Bu turnuvada da yalnız bırakmayacaklardır" dedi.

Ankara seyircisine iyi voleybol izletmek istediklerini belirten A Milli Takım Antrenörü Ferhat Akbaş da "Umarım Ankara seyircisine voleybol dolu çok güzel üç gün yaşatırız. İyi voleybol oynamak için buradayız. Rusya ve Almanya'da da aynı şekilde mücadelemize devam edeceğiz" diye konuştu.

Milli takım kaptanı Güldeniz Önal ise Avrupa Oyunları'nı başarıyla geride bıraktıklarını anlattı. Güldeniz, "Dünya Grand Prix'sinde de büyük bir konsantrasyonla mücadele edeceğiz. Olabildiğince fazla puan alarak ikinci haftaya geçmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Belçika Antrenörü Gert Vande Broek ise "Oynayacağımız üç maçta galibiyet alacağımızın garantisini veremem ama en iyi mücadelemizi sergileyeceğimizi garanti edebilirim" dedi.

İtalya Antrenörü Marco Bonitta da günden güne daha iyi olmak için çalışacaklarını ve oyuncularının bir kısmının yeterli uluslararası tecrübeye sahip olmamasına karşın turnuvada ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi.

ABD Antrenörü Karch Kiraly, Ankara'da geçen yıl olduğu gibi yine güzel bir ortamın bulunduğunu söyledi. Kiraly, "Güçlü rakipler karşısında kendimizi test edeceğiz ve takımımızın durumunu göreceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

- Türkiye'nin kadrosu

Turnuvada mücadele edecek A Milli Takım'ın kadrosu şöyle:

Aslı Kalaç, Ceylan Arısan, Çağla Akın, Dicle Nur Babat, Gizem Karadayı, Gözde Yılmaz, Güldeniz Önal, Kübra Akman, Meliha İsmailoğlu, Neriman Özsoy, Nilay Özdemir, Polen Uslupehlivan, Seda Aslanyürek, Seniye Merve Dalbeler.

- Program

Yarın:

16.00 ABD-İtalya

19.00 Türkiye-Belçika

4 Temmuz Cumartesi:

16.00 İtalya-Belçika

19.00 Türkiye-ABD

5 Temmuz Pazar:

16.00 Belçik-ABD

19.00 Türkiye-İtalya

C Grubu ikinci hafta maçları Rusya'da, üçüncü hafta karşılaşmaları ise Almanya'da oynanacak. Grand Prix finalleri 22-26 Temmuz tarihlerinde ABD'de yapılacak.

Kaynak: AA