Burhaniye'de Sahil Esnafı Bayramı Bekliyor

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, sahillerde Ramazan dolayısıyla durgunluk yaşanırken, esnaflar işlerinin açılması için bayramı beklemeye başladı. İlçenin Ören sahilinde kurulan hediyelik eşya pazarlarında sergi açan esnaflar bayramdan umutlu olduklarını söyledi.

Turistik Burhaniye ilçesinde, sezon başlarken, Ramazan durgunluğu yaşanıyor. Ören’de hediyelik eşya satışı yapan esnaflar da umutlarını bayrama bağladı. İlçenin tanıtımı için çalıştıklarını anlatan Burhaniye Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Şükrü Baykal, yaşanan durgunluğun bayramda aşılmasını beklediklerini söyledi.

Ören çarşısında esnaflık yaptığını anlatan Gülçin Avcı,” Şu an Ramazan dolayısıyla müşterilerimizin tabi ki gelmesini bekliyoruz. Umarım en kısa zamanda emeğimizin karşılığını alırız. İnşallah, bayramdan ümitliyiz. Bu arada herkesin bayramını şimdiden kutlarım” dedi.

Turizm Tanıtma derneği Başkanı Şükrü Baykal da,”İlçemiz, herkesin bildiği bir bölge. Denizimiz mükemmel. Mavi bayraklı bölgedeyiz. Tabi ki Ramazan dolayısıyla doluluk oranlarında sıkıntı var. Ama, bayramda yüzde yüz doluluk oranına ulaşacağımızı düşünüyoruz. Biz de, Turizm Tanıtma Derneği olarak bir takım faaliyetlerimiz var tabi ki. Ama, bayram da bunun çok daha iyi olacağını düşünüyoruz. Bayram da, İnşallah, herkesin yüzü gülecek. Herkesi bekliyoruz” dedi.

Dondurmacı Hakan Tiran ise,” Dondurmacılık yapıyoruz şu an. Bu aralar işlerimiz pek yolunda değil. Bayram da daha çok şeyler bekliyoruz” dedi.

Hüseyin Canpolat da,” Biz 2015 sezonunu Ören sezonunu yeni açmış bulunmaktayız. Sezon, Ramazan orucu dolayısıyla biraz durgun gidiyor. İnşallah, bayram sonu iyi bir iş yapmayı bekliyoruz. Şu anda işlerimiz durgun. Bayramdan da çok umutluyuz. İnşallah bir patlama olacak” dedi.

Kaynak: İHA