Zeyinburnu'ndan Avrupa Şampiyonluğuna

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Estonya’nın Başkenti Tallinn’de düzenlenen 23 yaş altı Avrupa Atletizm Şampiyonası 3 bin metre engelli yarışında altın madalya kazanan Tuğba Güvenç’i makamında ağırladı.

Estonya’nın Başkenti Tallinn’de düzenlenen 23 yaş altı Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda üç bin metre engelli yarışında piste çıkan ve şampiyona rekoru kırarak Avrupa şampiyonu olan Tuğba Güvenç, Türkiye’ye gelir gelmez ayağının tozuyla Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın tarafından mekanında kabul edildi. Zeytinburnu’nda ikamet eden başarılı sporcuyu kabul eden Başkan Aydın gösterdiği büyük başarıdan dolayı milli sporcuyu tebrik etti. Başarılı sporcuyla bir süre sohbet eden Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Tuğba Güvenç’e altın madalyayı getiren yarışı bir kez de milli sporcunun kendisiyle birlikte ekrandan izledi.

BAŞARI HİKAYESİ VURGUSU

Tuğba Güvenç’in Avrupa şampiyonasında altın madalya kazanmasının gurur verici olduğunu dile getiren Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Tuğba’yı tebrik ediyorum, onu yetiştiren anne babasını ve hocalarını tatbik ediyorum. Bizim bir hayalimizi gerçekleştirdi. 2003 yılında Zetinburnumuz da Merkez Efendi Spor Parkını o dönemde Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açmıştık. Türkiye’nin bir park içerisinde ilk tartan pistini yaptık. Atatürk İlköğretim Okulu’ndan Lokman hocamız işte bu gençleri topladı ve bir atletizm takımı oluşturdu. Önce Türkiye şampiyonu oldular. Şimdi 23 yaş altı şampiyona rekoru kırarak Avrupa şampiyonu oldu” ifadelerine yer verdi.

“İSTENİLEN HEDEFE ULAŞILDI”

Hedef olarak belirlenen başarılara Tuğba Güvenç’in katkılarıyla ulaşıldığını belirten Murat Aydın, “Emeği geçen bütün hocalarımızı tebrik ediyorum. Sadece kendi hayalini gerçekleştirmedi aslında, benim de hayalimi gerçekleştirdi. O parkı yaptığımızda oradaki gençlerle konuştuğumuzda onlara gösterdiğimiz hedef Avrupa şampiyonalarına katılmak, rekor kırmak, ay yıldızlı bayrağımızı temsil etmekti. Tuğba gözyaşlarını tutamadı aynı duyguyu ben de Zeytinburnu’nda yaşadım” diye konuştu.

“O PARKTA ANTRENMANLARIMI YAPMA İMKANI BULDUM”

Avrupa Şampiyonu olan Tuğba Güvenç ise, “Ben zaten Zeytinburnu’nda yaşıyorum. Belediye başkanımıza öncelikle Merkez Efendi Spor Parkını yaptığı için çok teşekkür ediyorum. Çünkü o parkta antrenmanlarımı yapma imkanı buldum. Ortaokulu da burada okudum. İstanbul şampiyonasında yarışarak şampiyon olduk. Hocalarımın ve belediye başkanımızın da bu başarıda katkıları var. Bu madalya da hepsine armağan olsun” şeklinde konuştu.

BİR ÖDÜL DE BAŞKAN MURAT AYDIN’DAN

Şampiyona rekoru kırarak 3 bin metre engelli yarışında Avrupa şampiyonu alan Tuğba Güvenç, Zeytinburnu Belediyesi tarafından da ödüllendirildi. Kazandığı başarıdan dolayı 10 bin liralık para ödülü ile ödüllendirilen Güvenç’e ödülünü Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın takdim etti.

Kaynak: İHA