Futbolculara Güven Aşılıyor

Trabzonspor’un yeni teknik direktörü Shota Arveladze’nin keyfi yerinde. Kısa zamanda takımla birlikte kaynaşan Gürcü teknik adam, toplu ve tek tek yaptığı görüşmelerde futbolculara güven aşılıyor.

Trabzonspor, Hollanda kampındaki hazırlıklarını günde yaptığı çift antrenmanla sürdürüyor. Günü izinli olarak geçirecek olan bordo-mavililerin Arnheim kentinin Renkum kasabasında konakladıkları otelin yakınlarındaki sahada gerçekleştirilen antrenmanları neşe içinde geçerken aynı zamanda futbolcular arasında tatlı bir rekabet yaşanıyor. Yeni sezon hazırlıklarını 33 kişilik bir oyuncu kadrosuyla sürdüren Karadeniz ekibinde oyuncular yeni teknik direktörleri Shota Arveladze’nin gözüne girmek için büyük bir mücadele veriyorlar.

SHOTA TAKIMI KISA ZAMANDA KAYNAŞTIRDI

Trabzonspor’da teknik direktör Shota Arveladze’nin takımı kısa zamanda kaynaştırması dikkat çekti. Antrenmanlardan geri kalan bölümlerde futbolcularla bir araya gelerek onlarla vakit geçiren Gürcü teknik adam toplu ve teke tek yaptığı görüşmelerde futbolculara güven aşılarken yaptığı esprilerle de oyuncuların motivasyonunu artırıyor. Yeni sezon hazırlıklarının ilk günleri olmasına rağmen yapılan çift kale maçlarda takımın istekli, hırslı ve uyumlu bir görüntü vermesi Shota’nın yüzünü güldürürken, zaman zaman da hata yapan oyuncularına espriyle karışık uyarılarda bulunuyor.

OYUNCULAR SHOTA’YI ZORLUYOR

Geçtiğimiz sezon kadroda bulunan oyuncuların yanı sıra başka takımlarda kiralık oynayan ve sezon sonu takıma dönen oyuncular da yeni sezonda Shota Arveladze’nin gözüne girmek için büyük bir mücadele veriyorlar. Kampta her oyuncusunun performansını yakında görmek isteyen Gürcü teknik adam, futbolcuların antrenman performanslarını da tek tek not aldırıyor. Takımdan gidecek ve kalacak oyuncuların durumlarına kamp döneminde karar vermeyi planlayan Shota, her oyuncusuna da eşit mesafede olduğunu anlatarak, “Mücadele eden ve performansıyla takımın bir parçası olmak isteyen burada kalır” mesajını veriyor.

SHOTA’NIN FORVET İSTEĞİ

Shota’nın, takımın başına gelmesiyle birlikte birçok bölgede rekabet yaşanıyor. Ancak forvet hattında sıkıntı var. Özellikle forvet hattı bordo-mavili takımın sorun yaşadığı en önemli hat olarak ön planda duruyor. Deniz Yılmaz’ın sakatlığı, Cardozo’nun halen kampa katılmaması yeni sezon öncesi teknik direktör Shota Arveladze’yi düşündürürken, Gürcü teknik adam öncelikle 3. bölgeye transfer istedi. Yatabare ve Gökhan Karadeniz’in yetersizliği bordo-mavilileri üst düzey bir forvet arayışına iterken Shota ise bu bölgeye öncelik veriyor.

Kaynak: İHA