Emre Taşdemir Açıklaması 'Milli Takım'a Seçilmeyi Bekliyordum'

Bursaspor’un genç oyuncusu Emre Taşdemir, Milli Takım’a seçilmesi ile ilgili olarak, "Açıkçası bekliyordum. Çünkü oynadığım dönemlerde iyi performans gösterdim. Ayrıca Fatih Hoca gençlere önem veriyor. Bunu bildiğim için ben de çok çalışıyorum. Futbola başladığımda en önemli iki hedefimden biri Milli Takım’da oynamaktı" dedi.

Yeşil-beyazlı ekibin 20 yaşındaki yıldızı Emre Taşdemir, Tam Saha Dergisi’nin temmuz sayısına açıklamalarda bulundu. Türkiye’de üst düzey futbol oynanabilecek beş kulüp olduğunu belirten Taşdemir, "Bunlardan birisi de Bursaspor. Diğer yandan Ankaragücü ile Bursaspor arasında bir kardeşlik durumu var. Bursaspor tribünlerinin coşkusu da bir başka faktör. Taraftarın beğendiği bir oyun tarzım olduğunu ve bunun da Bursaspor tribünleri tarafından olumlu karşılanacağını düşündüm. Bu nedenlerle Bursaspor’u seçtim ve bu tercihimden dolayı da çok memnunum. Sakatlıktan dönüp geldim, sezon kampını kaçırdım ve sonra Ocak ayına kadar yine oynayamadım. Ocak’ta ise ayağıma bir fırsat geldi. Aziz Behiç ağabey Avustralya Milli Takımı’na gitmişti. Bana da böylelikle bir maç şans geldi ve o şansı da iyi değerlendirdim. Sonrasında da dört lig maçında ve kupa maçlarında oynadım; öyle devam etti" ifadelerini kullandı.

"ÖRNEK ALINACAK BİR FUTBOLCU OLMAK İSTİYORUM"

Genç oyuncu, beğendiği sol bekleri açıklayarak, "Patrick Evra’nın Manchester United’da oynadığı dönemde oyun stilini beğenirdim. Ancak artık yaşlandı. Şu an oyun tarzını beğendiğim oyuncular Barcelonalı Jordi Alba ve Bayern Münihli David Alaba. İkisi de çabuk, süratli ve hücum yönü yüksek oyuncular. Ben de kendi stilimi herkese gösterip örnek alınacak bir futbolcu olmak istiyorum" diye konuştu.

"HER ŞEYDEN ÖNCE BEKLEMEYİ ÖĞRENDİM"

Takım arkadaşı Aziz Behiç’le arasındaki rekabeti anlatan Taşdemir, "Her şeyden önce beklemeyi öğrendim. Yedek kulübesinde beklemeyi öğrenmek, yani sabredebilmek bir futbolcu için çok önemli. O oynadığı zaman sen sürekli çalışmak, ilk fırsat geldiğinde de o şansı iyi değerlendirip, iyi performans göstermek zorundasın. Eğer ilk şans geldiği zaman iyi değerlendirirsen, hocanın kafasında ’Bu oyuncuya her zaman görev verebilirim’ imajını oluşturursun. Çok şükür ben geçtiğimiz sezon bunu başarabildim" şeklinde konuştu.

"MİLLİ TAKIMA DAVET EDİLMEYİ BEKLİYORDUM"

Milli Takım’a davet edilmeyi bekleyip beklemediğinin sorulması üzerine Taşdemir, "Açıkçası bekliyordum. Çünkü oynadığım dönemlerde iyi performans gösterdim. Ayrıca Fatih Hoca gençlere önem veriyor. Bunu bildiğim için ben de çok çalışıyorum. Futbola başladığımda en önemli iki hedefimden birisi Milli Takım’da oynamaktı. Genç yaşımda bunu başardığımı görünce büyük mutluluk yaşadım. Milyonlarca kişi arasından sıyrılmak ve Türkiye’yi Milli Takım seviyesinde temsil etmek bambaşka bir duygu" cevabını verdi.

Kaynak: İHA