Adana'da Hentbol'da En Büyüklere Kupa Verildi

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, kentte hentbolu salon sporlarında bir numara yapacaklarını söyledi.

Ataşbak, Menderes Spor Salonu’nda kategorilerinde 2014-2015 sezonunda ilk 3 dereceyi paylaşan ve Adana’yı Türkiye grup, yarı final ve finallerde temsil etmeye hak kazanan kulüplere kupa dağıtarak, sporcu, antrenör ve yöneticilerle sohbet etti.

Hentbol federasyonu kurulduğundan bu yana Adana’nın pilot bölge olduğunu ve bu branşta başarılı sonuçlar elde ettiğini, başta Çukobirlikspor, Çukurova Üniversitesi olmak üzere, Güney Sanayi ve diğer kulüplerin deplasmanlı lig kurulduğundan bu yana kentin sesini duyurduklarını belirten Ataşbak “Adana’da hentbol sporuna okullar ve kulüpler ayrı bir önem veriyor. Hentbolu Geliştirme Projesi kapsamında bu branşa tesis, malzeme ve diğer konularda gereken desteği verdiğimiz gibi yatırımları artırarak sürdüreceğiz. Kentimizde hentbolu salon sporlarında bir numara yapacağız. Dereceye giren kulüplerin sporcu, antrenör ve yöneticilerini kutluyorum ”diye konuştu.

İl genelinde dereceye giren kulüplere ödüllerini, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, Şube Müdürleri Mahmut Kır, Murat Adıgüzel, Mehmet Büyüktatlı, Halit Yılmazer, eski hentbolcu ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Araştırma görevlisi Metin Bölükbaşı, Eski Şube Müdürü Kazım Tekin, eski hakem ve antrenör Celal Usta, antrenör Berrin Uygungül, Hentbol Federasyonu İl Temsilcisi Metin Muhacir verdiler.

Kupa alan kulüpler şöyle:

Minik Kızlar: Sarıçam Belediyespor, Adana Gençlikspor, Ziyapaşa Spor Kulübü

Minik Erkekler: Hakkı Polat Spor Kulübü, Karataş Turizm Spor Kulübü, Sarıçam Belediyespor

Küçük Kızlar: Şakirpaşa Halk Eğitim Merkezi, Sarıçam Belediyespor, Ziyapaşa Spor Kulübü

Küçük Erkekler: Adana Gençlikspor, Yeşilyurt Demirspor, Sarıçam Belediyespor

Yıldız Kızlar: Şakirpaşa Halk Eğitim Merkezi (A), Sakirpaşa Halk Eğitim Merkezi (B) Adana Gençlikspor

Genç Kızlar: Şakirpaşa Halk Eğitim Merkezi, Sarıçam Belediyespor, Adana Gençlikspor

Genç Erkekler: Yeşilyurt Demirspor, Çukobirlikspor, Ziyapaşa Spor Kulübü

Kaynak: İHA