Balkan Plaj Voleybolu Şampiyonası Tamamlandı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesi, Plaj voleybolu Balkan Şampiyonasına ev sahipliği yaptı. Bu yıl ilk ayağı Türkiye’de yapılan Balkan Voleybol Şampiyonasında mücadele eden 24 takım arasında kıyasıya geçen mücadeleler sonunda Kadınlarda Türk takımını 2-0 yenen Yunan takımı birinci olurken, Erkeklerde de Yunanistan takımını 2-1 yenen Hasan Hüseyin Mermer ve Selçuk Şekerci’den oluşan Türk voleybol takımı Balkan Plaj Voleybolu Şampiyonu olmayı başardı.

Balkan Plaj Voleybolu Şampiyonası 4- 6 Haziran arasında Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde yapıldı. Mavi bayraklı Ören Plajındaki şampiyonaya Yunanistan, Sırbistan, Bulgaristan ve Türkiye’den 12 bayan, 12 erkek olmak üzere toplam 24 takım katıldı.

Balkan Plaj Voleybolu Şampiyonası’nın son gününde oynanan final karşılaşmalarında bayanlarda ve erkeklerde Türkiye ile Yunanistan voleybol takımları mücadele etti.

Kıyasıya geçen mücadeleler sonunda Kadınlarda Türk takımını 2-0 yenen Yunan takımı, Erkeklerde de Yunanistan takımını 2-1 yenen Türk Voleybol Takımı Balkan Plaj Voleybolu Şampiyonu olmayı başardı. 3 gün süren mücadelelerde ereklerde ikinciliği Yunanistan, üçüncülüğü Sırbistan, kadınlarda ise ikinciliği Türkiye ve üçüncülüğü de yine Yunanistan başka bir takımla elde etti. Balkan Plaj Voleybolu Şampiyonası’nda ayrıca en centilmen oyuncu seçilen Ersin Şekerci’ye geçen sene kan kanserine yenik düşen Türk Milli Voleybol Takımı oyuncusu Yücel Aslan’ın anısına da bir ödül verildi.

Balkan Plaj Voleybolu Şampiyonası’nda finali oynayarak rakibi Yunanistan’ı yenen Türk voleybolcular, “Şampiyon olduk çok mutluyuz. Güzel bir turnuvaydı. Böyle güzel bir yerde böyle güzel bir turnuva geçirdik ve şampiyon olduk. Çok güzel bir seyirci vardı. Çok güzel bir atmosfer vardı burada. Çok iyi top oynadık ve Yunanlıları yendik. Bizi destekleyenlere çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Türkiye Voleybol Federasyonu Plaj Voleybolu Sorumlusu Başkanı Mehmet Çakmak da,” Biz Türkiye Voleybol Federasyonu olarak Balkan Voleybol şampiyonasını Burhaniye Ören’de yaptık. Bu şampiyonanın ilk ayağıydı. Bulgaristan, Sırbistan ve Yunanistan’da şampiyonanın diğer ayakları devam edecek. Bu senenin ilk ayağıydı bu, çok da başarılı bir turnuva oldu. Katılım gayet güzel. Halkın ilgisi gayet güzel ve bizim başarılarımız da güzel oldu. Erkekler finalini oynadık ve erkeklerde şampiyon olduk”. dedi.

Ören Plajındaki şampiyonanın finalini Belediye Başkanı Necdet Uysal ile Başkan Yardımcısı Cemal Akkılınç, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ali Keleş ve bazı meclis üyeleriyle spor severler izledi. Dereceye giren takımların ödülleri Belediye Başkanı Necdet Uysal, Voleybol Federasyona Plaj Voleybolu Sorumlusu Mehmet Çakmak. Başkan Yardımcısı Cemal Akkılınç ve Belediye Meclis Üyesi İsmail Çancı tarafından verildi.

Şampiyonaya katılan ekiplere teşekkür eden Başkan Necdet Uysal, her zaman bu tür etkinliklere ev sahilliği yapmak istediklerini söyledi.

Plaj voleybolu için ellerinden gelene yapacaklarını anlatan Başkan Uysal,”Bu tür etkinlikler, ilçemizin tanıtımı için de çok yararlı oluyor. Bu tür şampiyonaların devamlı olarak burada yapılması için elimizden geleni yapacağız. Katılan ekiplere ve tüm konuklara teşekkür ediyorum” dedi.

Ödüllerin verilmesinin ardından bol bol hatıra fotoğrafı çekildi.

Kaynak: İHA