Balkan Plaj Voleybolu Şampiyonası

Balkan Voleybol Birliği (BVA) ve Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) tarafından Burhaniye Ören Plajı'nda düzenlenen Balkan Plaj Voleybolu Şampiyonası 1. etabında erkeklerde Türkiye, bayanlarda ise Yunanistan birinci oldu.

Erkekler finalinde Yunan ikili Theodoros Papadimitriou-Dimitrios Niopas ile karşılaşan Erkek Plaj Voleybolu Milli Takımı'ndan Selçuk Şekerci-Hasan Hüseyin Mermer ikilisi, rakibini 21-19 ve 21-16'lık setlerle 2-0 yenerek şampiyonluğa ulaştı.

Emir Kavuzlu-Sefa Urlu ikilisi ise üçüncülük maçında Sırbistan temsilcileri Stefan Basta-Lazar Kolaric'e 2-0 mağlup oldu ve turnuvayı dördüncü tamamladı.

Kadınlarda ise Fatma Yıldırım-Merve Nezir ikilisinin oluşturduğu Bayan Plaj Voleybolu Milli Takımı, finalde Yunanistan temsilcileri Vasiliki Arvaniti-Marija Tsiartsiani'ye 21-17 ve 21-10'luk setlerle 2-0 mağlup oldu ve turnuvayı ikinci sırada noktaladı.

Şampiyonluğa ulaşan takımların kupa ve madalyaları TVF Plaj Voleybolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Çakmak ve Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal tarafından verildi.

Mehmet Çakmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada şampiyonanın ilk ayağını Türkiye'de düzenlediklerini, Bulgaristan, Sırbistan ve Yunanistan'da birer ayak daha yapılacağını belirterek, "Çok başarılı bir turnuva oldu. Katılım ve halkın ilgisi gayet güzeldi. Erkeklerde final oynadık ve şampiyon olduk, Kadınlarda ise finalde komşumuz Yunanistan'a elendik. Tüm sporcuları tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA