Şampiyonlar Ligi Kupası Sahibini Buluyor

UEFA Şampiyonlar Ligi kupası yarın sahibini buluyor. İspanyol devi Barcelona ile İtalyan ekibi Juventus, zorlu finalde kupayı almak için karşı karşıya gelecek. Dev mücadele öncesi her iki takımın toplam değeri 910 milyon Euro’yu buluyor.

Almanya’nın başkenti Berlin’deki Olimpiyat Stadı’nda oynanacak karşılaşma TSİ ile 21.45’te başlayacak. İki takım da Devler Ligi’nde 8’er kez final müsabakasına çıkarken İspanyol ekibi Barcelona 4, İtalyan ekibi Juventus ise 2 kez kupaya uzanan taraf oldu.

7. RANDEVU

İki ekip yarın yapacakları maç ile beraber Avrupa kupalarında 7. kez karşılaşacak. Daha önce oynanan 6 karşılaşmada iki takım da 2’şer kez galibiyete uzanırken, 2 mücadele ise eşitlikle sonuçlandı. Bu karşılaşmalarda Barcelona’nın attığı 7 gole, İtalyan ekibi Juventus 6 golle karşılık verdi.

BARCELONA TAM KADRO

Sakat veya cezalı oyuncusu bulunmayan Barcelona, Juventus ekibine karşı tam kadro sahada yer alacak. İtalyan ekibinde ise defans oyuncuları Giorgio Chiellini ve Martin Caceres, sakatlıkları sebebiyle Barcelona’ya karşı forma giyemeyecek.

910 MİLYON EURO’LUK FİNAL

Dev mücadele öncesi her iki takımın toplam değerleri 910 milyon 200 bin Euro’yu buluyor. Barcelona’nın toplam futbolcu değerleri 591 milyon 500 bin Euro olarak gösterilirken, Juventus’a ise 318 milyon 700 bin Euro değer biçildi. Katalan ekibinin Arjantinli golcüsü Messi, 120 milyon Euro’luk değeri ile takımının en pahalı ismi olurken, İtalyan ekibinin Fransız orta saha oyuncusu Paul Pogba ise 50 milyon Euro bonservis bedeliyle Juventus’un en yüksek bedelli oyuncusu oldu.

DÜDÜK CÜNEYT ÇAKIR’DA

Mücadeleyi UEFA kulüp organizasyonları finalinde ilk kez bir Türk hakem yönetecek. Cüneyt Çakır’ın düdük kalacağı karşılaşmada Çakır’ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemi ise İsveç’ten Jonas Eriksson, ilave yardımcı hakemleri ise Hüseyin Göçek ve Barış Şimşek olacak.

Kaynak: İHA