'Devler Ligi'nde Kupa, Sahibini Buluyor

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde yarın İtalya'nın Juventus ve İspanya'nın Barcelona takımları karşılaşacak.

Almanya'nın başkenti Berlin'deki Olimpiyat Stadı'nda oynanacak karşılaşma TSİ 21.45'te başlayacak. Mücadelede düdük çalacak Cüneyt Çakır, UEFA kulüp organizasyonları finalinde maç yönetecek ilk Türk hakem olacak. Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak. Maçın 4. hakemi İsveç'ten Jonas Eriksson, ilave yardımcı hakemleri ise Hüseyin Göçek ve Barış Şimşek olacak.

İki takım da kupa tarihinde 8. kez finalde boy gösterecek. Barcelona'nın 4 kez şampiyonluk yaşadığı "Devler Ligi"nde, Juventus 2 defa mutlu sona ulaştı.

- Sakat oyuncuların durumu

Juventus'ta final maçında, savunma oyuncuları İtalyan Giorgio Chiellini ve Uruguaylı Martin Caceres sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecek.

Siyah-beyazlılarda oynaması şüpheli olan bir diğer İtalyan savunmacı Andrea Barzagli, Berlin'e giden takım kafilesinde yer aldı. Barcelona ise Juventus karşısına tam kadro çıkacak.

Diğer yandan iki takımda da kart cezalısı bulunmuyor.

- Muhtemel 11'ler

Juventus Teknik Direktörü Massimiliano Allegri, Barcelona karşısına kalede Gianluigi Buffon, savunmada Stephan Lichtsteiner, Leonardo Bonucci, Andrea Barzagli, Patrice Evra, orta sahada Claudio Marchisio, Andrea Pirlo, Paul Pogba, Arturo Vidal, hücumda Carlos Tevez ve Alvaro Morata'dan oluşan muhtemel 11 ile çıkacak.

Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique'nin ise Juventus karşısında kalede Marc-Andre ter Stegen, savunmada Daniel Alves, Gerard Pique, Javier Mascherano, Jordi Alba, orta sahada Ivan Rakitic, Sergio Busquets, Andres Iniesta, hücumda Lionel Messi, Luis Suarez ve Neymar'ı sahaya sürmesi bekleniyor.

Kaynak: AA