İşte Arda Turan'ın ayrılık sebepleri!

Atletico Madrid yönetimi, Arda Turan'ı kulüp binasına çağıran yönetim milli oyuncunun ayrılık kararını şartlı olarak kabul etti. Öte yandan menajer Ahmet Bulut Arda'nın son durumu hakkında flaş açıklamalar yaptı.

İşte Arda Turan'ın ayrılık sebepleri!
Arda Turan'ın Atletico Madrid macerası sona ermek üzere. Arda ayrılma isteğini kulübe bildirdi. Atletico Madrid'de 4 sezonu tamamlayan Arda Turan, kulüpten ayrılma kararı aldı. As gazetesinin haberine göre dün yönetim tarafından görüşme yapmak için kulübe çağrılan Arda Turan kulüpten ayrılma isteğini de yönetime bildirdi. Yönetim de ayrılık kararını tek şartla kabul etti. Atletico Madrid yönetimi iki tarafın da memnun olacağı bir anlaşmayla Arda'nın gidişine izin vereceğini söyledi.

İspanyol basını, Arda Turan’ın, takımdan ayrılmak istediğini Atletico Madrid kulübü yöneticilerine telefonda ilettiğini öne sürdü. Marca radyosu, Arda’nın gitmek isteme sebepleri arasında teknik direktör Diego Simeone’nin kendisinden "çok talepkar olmasını" gösterdiğini iddia etti. Arda'nın ayrılık için kulübe iki sebep bildirdiği, bunların daha iyi yıllık ücret teklifi ve teknik direktör Diego Simeone'nin sisteminde çok fazla koşması olduğu iddia edildi.

Atletico formasını 4 yıldır giyen ve 2017 Haziran ayına kadar İspanyol kulübü ile sözleşmesi bulunan 28 yaşındaki Arda’nın ayrılmak isteme kararını önümüzdeki günlerde değerlendirmeye devam edecek. Atletico Madrid’in, her türlü durumda Türk futbolcunun 41 milyon avroluk bonservisini düşürmeyeceği ifade ediliyor. Arda’nın takımdan ayrılması durumunda ise teknik direktör Simeone’nin, yönetimden milli futbolcunun yerine başka bir oyuncunun transfer edilmesini isteyeceği öne sürülüyor.

Bu arada sezonun tamamlanmasıyla birlikte A Milli Takım’ın kampına katılan Arda’nın, kendisiyle aynı durumda olan diğer takım arkadaşlarıyla birlikte Atletico Madrid’in yeni sezon hazırlıklarına geç katılacağı belirtildi. Atletico Madrid, 2015-2016 sezonunun hazırlıklarına 8 Temmuz’da Madrid’de başlayacak.

Menajeri resmen açıkladı


TRT Spor'da yayınlanan Futbol Günlüğü programına konuk olan milli futolcunun menajeri Ahmet Bulut, "Arda Turan büyük olasılıkla bu sezon Atletico Madrid'den ayrılacak. Bu talebimizi kulübe ilettik. Arda için çok ciddi teklifler var ve kariyerinde önemli adımlar atmak istiyor. 10 gün içerisinde yeni takımı belli olacak. Bu takım Atletico'dan daha büyük bir takım. Yakında herkes öğrenecek. Atletico Madrid, Arda'nın ayrılmasını istemedi ama Arda ayrılmakta ısrarcı olunca, bizi kırmadılar. Barcelona'dan resmi bir teklif almadık. Arda Turan'a 3 kulüp teklif yaptı. Bu 3 takımdan biri yeni takımı olacak. Bizim önceliğimiz sportif, para değil. Daha üst bir basamağa çıkmak için ayrılmak istedi." ifadelerini kullandı.