Altındağ Belediyesi İşitme Engelliler Güreş Takımı Tiflis'i Fethedecek

Altındağ Belediyesi İşitme Engelliler Güreş Takımı, 7-10 Ekim tarihleri arasında Tiflis’te düzenlenecek Avrupa Şampiyonası için kolları sıvadı. 10 sporcuyla Gürcistan’a çıkarma yapacak olan takımda tek hedef şampiyonluk.

Kısa süre önce kurulmasına rağmen büyük başarılara imza atan Altındağ’ın şampiyonları, ay yıldızlı bayrağı bir kez daha göklere çıkarmanın hesaplarını yapıyor. Altındağlı güreşçiler, antrenmanlarını Dünya, Avrupa ve Olimpiyat Şampiyonu Antrenör İlhan Çıtak ve Milli Takım Antrenörü Mesut Zehir gözetiminde gerçekleştiriyor. Altındağlı güreşçilerin başarılı performansı Milli Takım antrenörlerinin de dikkatinden kaçmıyor. Daha önce Milli Takıma 4 sporcu gönderen Altındağ Belediyesi İşitme Engelliler Güreş Takımı, aynı başarıyı bu yıl da tekrar etmek istiyor.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Altındağ Belediyesi’nin her zaman ilklere imza attığını dile getirerek, spora verdikleri desteğin devam edeceğini söyledi.

Başkan Tiryaki, sadece futbolda değil, boksta, güreşte, tekvandoda ve folklorda da iyi işler yapacaklarının altını çizdi. Tiflis’teki Avrupa Şampiyonası’nda güreşçilerin Altındağ’ı ve Türkiye’yi başarıyla temsil edeceklerine inandığını sözlerine ekledi.

Antrenör Mesut Zehir ise, Türkiye’yi ve Altındağ’ı uluslararası arenada temsil edecek potansiyele sahip olduklarını kaydetti.

Türk Milli Takımı’na daha önce 4 sporcu gönderdiklerini hatırlatan Zehir, daha fazla sporcu yetiştirmek için var gücüyle çalıştıklarını aktardı. Zehir şöyle devam etti:

“Türkiye’ye ve Altındağ’a kupalar getirmek amacındayız. Bu çocuklar bizim için engelli değil. Onların içinden Dünya Şampiyonları, Avrupa Şampiyonları, Olimpiyat Şampiyonları çıkabilir, zaten çıktı da. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’ye desteklerinden dolayı minnettarız. Güreşçilerimiz çok şanslı. Çünkü spora ve sporcuya önem veren bir başkanımız var.”

Kaynak: İHA