DFB Başkanı, Alternatif FIFA'ya Karşı

Almanya Futbol Federasyonu (DFB) Başkanı Wolfgang Niersbach, FIFA yerine yeni bir futbol birliğinin kurulması fikrine karşı olduğunu açıkladı.

Alman ARD televizyonuna konuşan Niersbach, FIFA tarafından düzenlenen ve geçtiğimiz günlerde FIFA'da gerçekleşen rüşvet skandalından dolayı tartışma konusu olan Dünya Kupası finallerinin boykot edilmesine de karşı olduğunu belirtti.

Niersbach, finallerin boykot edilmesi fikrinin "kullanılmaması gereken kötü bir silah" olduğunu söyledi.

FIFA Başkanı Joseph Sepp Blatter, 65. FIFA Kongresi'nde yapılan seçimde Ürdün Prensi Ali bin el-Hüseyin'in ikinci tur oylaması öncesi adaylıktan çekilmesiyle yeniden başkan olmuştu. Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'ne (UEFA) bağlı federasyonların büyük bir çoğunluğu Ürdün Prensi el-Hüseyin'e destek vermişlerdi.

Aralarında FIFA Başkan Yardımcıları Jeffrey Webb ve Eugenio Figueredo'nun da bulunduğu yetkililer, rüşvet ve yolsuzluk iddiasıyla FIFA başkanlık seçiminden önceki hafta tutuklanmıştı. İsviçre Başsavcılığı da 2018 ve 2022 FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği sürecinde kara para aklandığı iddiasıyla sorumlu kişiler hakkında soruşturma açmıştı.

Açılan soruşturma sonrası Avrupa futbol kamuoyunda Dünya Kupası finallerinin boykot edilmesi ve FIFA'ya alternatif bir futbol birliğinin kurulması fikirleri tartışılmaya başlanmıştı.

Kaynak: AA