Kardemir Karabükspor'da Kalpar Dönemi

Spor Toto Süper Lig'den PTT 1. Lig'e düşen Kardemir Karabükspor, Yılmaz Vural'dan boşalan teknik direktörlük görevi için prensipte anlaştığı Hüseyin Kalpar'la 1 yıllık sözleşme imzaladı.

Hikmet Feridun Tankut Tesisleri'nde düzenlenen imza törenine, kulüp başkanı Hakan Yılmaz, yönetim kurulu üyeleri ve Kalpar katıldı.

Yılmaz, burada yaptığı açıklamada, Süper Lig'e tekrar çıkmak için çalışmalara başladıklarını, bu yolda takımı tecrübeli ve Karabüklülerin güvendiği Kalpar'a teslim ettiklerini kaydetti.

Kalpar ise Karabük'te olmaktan mutlu olduğunu ancak ligden düşen bir takımla çalışmanın da kolay olmadığını bildiğini söyledi.

Camianın tüm fertlerine çok büyük görevler düştüğünü anlatan Kalpar, "Ben tek başıma hiçbir şey yapamam ama biz olursak çok şey başarırız. Layık olmaya çalışacağım. Üzerime ne düşüyorsa yapmaya gayret edeceğim" diye konuştu.

Takıma yapılacak oyuncu transferlerinde önemli kıstaslarının olduğunu vurgulayan Kalpar, "Futbolcuları tercih ederken hem oyunculuğu, hem ekonomik, hem de ahlaki konuları göz önünde bulundurarak hareket edeceğiz. Bu, bizim için olmazsa olmaz. Başarı olacaksa takım olarak birlik ve beraberlik içerisinde olmalıdır. Çalıştığım yerlerde hep böyle davrandım. Başarı elde edebilecek oyuncuları tercih etmeye çalışacağız" ifadesini kullandı.

Hüseyin Kalpar, "İç transferde takımda kalmasını istediğiniz bir oyuncu var mı?" şeklindeki soruyu "Futbolcuların Süper Lig'de aldığı ücreti PTT 1. Lig'de alma şansı yok. Kulübümüzün de bunu verme şansı yok. Tutmak isteseniz de tutamazsınız. Ama yine de burada kalmak isteyen oyuncular vardır. Şu kalsın, bu kalsın diye bir düşüncemiz yok" diyerek cevapladı.

Kaynak: AA