Orman Personeline 'Bilgi Yenileme' Eğitimi

Orman yangınları ile daha etkin mücadele edilmesi amacıyla Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından organize edilen eğitim ve tatbikata Emet, Hisarcık ve Çavdarhisar ilçeleri orman personelleri katıldı.

Orman Bölge müdür yardımcısı Mücahit Eeaslan, Emet Orman İşletme müdür Hayati Ergüden’in de katıldığı eğitim ve tatbikatlarda ekiplerdeki tüm malzemeler kontrol edildi.

İş Güvenliği Uzmanı A.Başar Kavcin, makine mühendisleri Akif Eltan ve Gökhan Sezgin orman yangınları ile fiilen mücadele eden personele ’bilgi yenileme’ eğitimi verdiler.

Personal, arazöz kullanımı, yangın organizasyonu ve haberleşme, telsiz kullanma, müdahele teknikleri, araç gerçe ekipman kulllanımı, kişisel koruyucu donanım ve iş güvenliği tedbirleri konusunda bilgilendirildi.

Yangın işçileri, işletme müdürleri ve şeflerinin tam donanımlı organizasyonları ile gerçekleştirilen, eğitim sonrası ekipler kısa sürede yangın hortumu açma ve yangına müdahale yarışmalarını da başarı ile tamamladılar.

Ormanlarının yüzde 80’i birinci dereceden yangına hassas durumda olan Kütahya’da, Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, görevlerinin başında bekliyorlar.(EFE)

Kaynak: İHA