Kiteboard Avrupa Şampiyonası

Kiteboard Avrupa Şampiyonası, 23-28 Haziran tarihlerinde Bozcaada'da düzenlenecek.

Mercedes-Benz'in ana sponsorluğunda Çayır Plajı'nda yapılacak ve Avrupa'nın en iyi kiteboard sporcularının bir araya geleceği şampiyonanın basın toplantısı, Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, Uluslararası Kiteboard Birliği (IKA) Başkanı Markus Schwendter, Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Serhat Belli, milli sporcu Bilge Öztürk ile Mercedes-Benz Otomobil Grubu Pazarlama ve Satış Türkiye Müdürü Şükrü Bekdikhan'ın katılımıyla Ortaköy'de bir kafede gerçekleştirildi.

Bozcaada Belediye Başkanı Yılmaz, Bozcaada halkının böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Bu tarz etkinliklere Avrupa Şampiyonası'yla başlamış olmak, bizim için çok prestijli" dedi.

Yelken Federasyonu Başkanı Belli ise olimpiyat sporlarından yelkenin bir dalı olan kiteboardun gerek görsel, gerekse yaz sporları açısından ilerleyen yılların favori branşı olacağını söyledi. Organizasyon için Bozcaada'nın tercih edilmesini yerinde bulan Belli, "Kiteboard, yelken sporunun gözde branşlarından biri. Böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmamıza destek olan sponsor ve kurumlara teşekkür ediyorum. Keyifli yarışların olmasını dilerim" diye konuştu.

Türk sporcu Bilge Öztürk de ilk defa kapsamlı bir organizasyonda yer almaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, şampiyonada birbirinden iddialı 120 sporcunun şampiyonluk için mücadele edeceğini ve Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağını dile getirdi.

Avrupa'nın ünlü yarışçıların katılacağı şampiyonada, finaller sonunda kadın ve erkek kategorilerinde dereceye giren sporcular toplam 15 bin dolar para ödülünü paylaşacak.

Kaynak: AA