Besyo Öğrencilerine İki Ödül Birden

İçel Üniversitesi (MEÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) 4. sınıf öğrencileri Esra Özoğuz ile Kübra Seden’in hazırladığı çalışmalar, 8. Spor Bilimleri Öğrenci Kongresi’nde ödüle layık görüldü.

MEÜ ev sahipliğinde düzenlenen kongrede Esra Özoğuz’un sunduğu, Spor Fizyolojisi Çalışma Grubu tarafından hazırlanan ’Türkiye Olimpiyatlara Hazırlık Merkezi Sporcularının Vücut Kompozisyon, VO2maks, Anaerobik Güç ve İzokinetik Kuvvet Parametrelerinin Karşılaştırılması’ başlıklı çalışma, spor ve sağlık alanında en iyi ’Sözel Sunum Ödülü’ne layık görüldü.

Çalışma grubunda, Yrd. Doç. Dr. Taner Erdoğan, Yrd. Doç. Dr. Nevzat Demirci, doktora öğrencileri Arş. Gör. Gökhan Umutlu, Öğr. Gör. Yağmur Arınlı, İnci Kesilmiş, yüksek lisans öğrencileri, Ersin İlkiliroğlu, Buse Argun, Ahmet Aytun, İnanç Duman ile 4. sınıf öğrencileri Esra Özoğuz ve Uğur Can yer aldı. Aynı çalışma grubu, 2014 yılında da Karaman’da düzenlenen ’7. Ulusal Spor Bilimleri Öğrenci Kongresi’ne katılmış, hazırladıkları ’Kadın Basketbol ve Voleybol Sporcularının Diz Ekstansiyon ve Fleksiyon Kuvvetlerinin Karşılaştırılması ve Bacak Uzunluğunun Etkisi’ başlıklı çalışmayla hareket ve antrenman bilimi dalında yine aynı ödül olan en iyi ’Sözel Sunum Ödülü’nü almayı başarmıştı.

8. Ulusal Spor Bilimleri Öğrenci Kongresi’nde ödül alan diğer bir çalışma ise BESYO 4. sınıf öğrencisi Kübra Seden Avcı, Yrd. Doç. Dr. Fatma Çepikkurt ve Dr. Esen Kızıldağ Kale’nin ’Voleybolcularda Antrenör-Sporcu İletişim Düzeyleri ile Algılanan Güdüsel iklim Arasındaki ilişkinin Belirlenmesi’ başlıklı çalışması oldu. Çalışma, sporda psiko-sosyal alanında en iyi ’Poster Ödülü’nü kazandı.

Kaynak: İHA