ASKİ Sporlu Esma Sağlığına Kavuştu

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi ekiplerinden Adana Aski Spor’un alt yapı takımında oynayan ve maç sırasında sakatlanan Esma Çelen Türk, Özel Adana Medline Hastanesi’nde ameliyat edilerek sağlığına kavuşturuldu.

Aski Spor’da oyun kurucu pozisyonunda oynayan Esma Çelen Türk, Gençler Basketbol Türkiye Şampiyonası’nın ilk maçında sakatlandı. İçel Büyükşehir Belediyesi ile Adana Aski Spor kulübü arasında oynanan maçın 2. dakikasında sakatlanan 17 yaşındaki genç oyun kurucuda, menisküs ve ön çapraz bağ yırtığı olduğu tespit edildi.

Elazığ’daki şampiyonadan Adana’ya gelen Esma Çelen Türk, Aski Spor’un sağlık sponsoru olan Özel Adana Medline Hastanesinde tedavi altına alındı. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Sercan Akpınar tarafından kontrolleri yapılan genç oyuncu ameliyata alındı ve sağlığına kavuştu.

Düzenli olarak kontrollerine gelen Esma Çelen Türk’ü, Adana Aski Genel Müdürü Rahmi Pekar ziyaret etti. Pekar, ziyaretinde genç oyuncuya “geçmiş olsun” dileklerinde bulundu.

Özel Adana Medline Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Sercan Akpınar ise yaptığı açıklamada "Esma’nın dizinde ön çapraz bağları koptuğu için yeni bir bağ yaptık. Bağın iyileşmesiyle yeniden basketbol oynayabilecek. Artık ayağının üzerine yavaş yavaş basabiliyor. 1 ay içerisinde de antrenmanlarına başlayabilir" dedi.

Kaynak: İHA