Antakya Rum Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Hurigil Açıklaması

Antakya Rum Ortodoks Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Fadi Hurigil, Müslümanlara, oruç ve diğer dini vecibelerini yerine getirerek Allah'a itaatlerini derinleştirmelerine fırsat veren ramazan ayında, huzur ve sükunetin dünyaya hakim olmasını dilediğini bildirdi.

Hurigil, yayımladığı mesajda, Müslümanların ramazan ayını kutladı.

Farklı dil, kültür ve inançlara sahip Hatay'da, semavi dinlerin ortak amacının, insanların huzur ve mutluluğunu temin etmek ve insanlara bunun yollarını öğretmek olduğunu vurgulayan Hurigil, şu ifadelere yer verdi:

"Bu amaçla dinler, insanların mutluluğunun vazgeçilmez gördüğü sevgi, barış, dürüstlük, kardeşlik, güven ve yardımlaşma gibi değerlerin insan hayatında daim olmasını telkin eder. Böyle bir kentte teneffüs edilen ve kutlanan bayramların tadı da bir başka olmaktadır. Müslüman kardeşlerimize, oruç ve diğer dini vecibelerini yerine getirerek Allah'a itaatlerini derinleştirme fırsatını veren bu ayda, huzur ve sükunetin dünyaya hakim olmasını diliyorum. Bu güzelliklerin, huzurun, kardeşliğin hiç bitmemesini, sonsuza kadar sürmesini, en kötü günümüzün bayram tadında olmasını temenni ediyorum. Ramazan ayının bütün Müslüman alemine ve insanlığa, sağlık, barış, huzur ve mutluluk getirmesini şahsım ve cemaatim adına diliyorum."

Kaynak: AA