Plaj Hentbolunda Hedef Avrupa Şampiyonluğu

Plaj hentbolunda Genç Milli Erkek ve Bayan takımları, Avrupa Şampiyonası hazırlıkları için Köyceğiz'de kampa girdi.

Delta Plajı'ndaki plaj hentbolu sahasında kamp çalışmalarını yürüten takımlar, 26-28 Haziran tarihlerinde İspanya'nın Lloret de Mar şehrinde düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek.

Türkiye Hentbol Federasyonu Teknik Kurul Üyesi Burak Tezcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 17 Haziran'a kadar sürecek kampa, Antalya'nın Alanya ilçesinde devam edeceklerini bildirdi.

Plaj hentbolunda Türkiye'nin başarılı olduğunu anlatan Tezcan, "Plaj hentbolunda Avrupa'nın önemli ülkelerinden birisiyiz. Katıldığımız her turnuvaya, şampiyonluğun adayı sayılan birkaç ülkeden biri olarak gidiyoruz. Daha önce hem erkeklerde hem de bayanlarda ikinciliğimiz, üçüncülüğümüz ve dördüncülüğümüz var. Çeyrek finalden aşağı hiç oynamadık" diye konuştu.

Tezcan, Avrupa Şampiyonası'nda bayanlarda Hırvatistan, Macaristan, Almanya ve Slovakya, erkeklerde de Macaristan, Hırvatistan, Portekiz ve Gürcistan ile aynı grupta yer aldıklarını ifade etti.

Macaristan'ın kadınlar ve erkeklerde geçen yılın Avrupa şampiyonu olduğunu hatırlatan Tezcan, "Geçen yılın Avrupa şampiyonu Macaristan ile Hırvatistan, hem erkeklerde hem de kadınlarda en büyük rakibimiz olacak. Takımlarımızdan final bekliyoruz. Günlük performanslar etkili olacak. Eğer orada günlük performansımız iyi olursa her iki takımla da şampiyonlukla dönebilecek güçte" diye konuştu.

- "Bu yıl hedef Avrupa şampiyonluğu"

Genç Bayan Milli Takım Antrenörü Seyhan Kaloshi de Türkiye'nin plaj hentbolunda Avrupa ve dünyada iyi bir sıralamada yer aldığını bildirdi. Kaloshi, geçen yıl Avrupa dördüncülüğü kazandıklarını hatırlatarak, bu yıl hedeflerinin Avrupa şampiyonluğu olduğunu dile getirdi.

Takım olarak çok iyi hazırlandıklarını belirten Genç Bayan Milli Takımı'nın kaptanı Merve Durdu ise İspanya'da şampiyon olmayı hedeflediklerini vurguladı. Plaj hentbolunda Türkiye'nin iyi işler yaptığının anlatan Durdu, günde 3 idman yaparak eksiklerini tamamlamaya çalıştıklarını söyledi.

Genç Erkek Milli Takım'nın kaptanı Alperen Başar da geçen yıl katıldıkları Avrupa Şampiyonası'ndan beşincilikle döndüklerini anımsatarak, bu yıl daha iyi çalışarak şampiyon olmak istediklerini kaydetti.

Kaynak: AA