Voleybol Açıklaması FIVB Dünya Ligi

A Milli Erkek Voleybol Takımı Antrenörü Emanuele Zanini, FIVB Dünya Ligi'nde Dörtlü Final'e yükselmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Voleybol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Karadağ'ın başkenti Podgorica'da yarın başlayacak F Grubu maçlarının basın toplantısı Moraca Spor Salonu'nda düzenlendi.

Toplantıya F Grubu'nda yer alan Türkiye, Karadağ, Porto Riko ve Tunus'un antrenör ve kaptanları katıldı.

A Milli Erkek Voleybol Takımı Antrenörü Zanini, güçlü bir grupta yer aldıklarına dikkati çekti.

Takımlar arasında artık büyük güç farklarının kalmadığınına işaret eden Zanini, "Milli takımımız adına yeni bir dönem başlatmak için çalışıyoruz. Dünya sıralamasındaki yerimizi yükseltmek için istikrara ve Dünya Ligi gibi turnuvalara ihtiyacımız var. Tüm takımlara saygı duyuyoruz. Dörtlü Final'e yükselebilmek için elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı.

Ay-yıldızlı takımın kaptan Ulaş Kıyak ise ligdeki kaliteyi milli takıma yansıtmaları gerektiğini belirterek, "Grubumuzda kaliteli takımlar bulunuyor. En iyi performansımızı sergilemek ve Dörtlü Final'e yükselmek istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Karadağ Antrenörü Slobodan Boskan, geçen sene Avrupa Ligi'nde şampiyonluğa ulaşarak önemli bir başarı elde ettiklerini kaydetti.

Dünya Ligi'nde güçlü takımlara karşı mücadele edeceklerini vurgulayan Boskan, "Bu bizim için büyük bir mutluluk ve gurur. Türkiye'nin güçlü ligi ve milli takımı var. Tunus ve Porto Riko da kaliteli ekipler. Kendi seyircimizin önünde oynama avantajını iyi değerlendirmek istiyoruz" diye görüş belirtti.

Bir ay önce göreve geldiğini belirten Porto Riko antrenörü Javier Gaspar da başarıdan çok gelişim kaydetmeyi hedeflediklerini söyledi.

Tunus antrenörü Fethi Mkaouar ise "Dörtlü Final'e gitmek bizim için zor olsa da imkansız değil" yorumunu yaptı.

-Program

FIVB Dünya Ligi F Grubu'nda yarın oynanacak 1. hafta maçlarının programı şöyle:

TSİ 18.00 Türkiye-Porto Riko

TSİ 21.00 Karadağ-Tunus

Kaynak: AA