Büyükşehirli Bekir Özlü, Romanya'dan Altınla Döndü

Judoda bu hafta sonu Romanya’da düzenlenen ve Yaz Olimpiyatı’na gidecek sporcuları belirleyen dünya sıralamasına puan veren Avrupa Açık’ta 60 kiloda final iki Türk sporcuyu buluşturdu. Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu judocu Bekir Özlü altın, Ahmet Şahin Kaba gümüş madalya kazandı.

Judoda 2016 Yaz Olimpiyatı için puan toplama yarışı tüm hızıyla sürüyor. Olimpiyatta yarışmaya aday sporcular, bu hafta sonu Romanya’nın Cluj kentinde mindere çıktı. 41 ülkeden 319 sporcunun katılımıyla başlayan Avrupa Açık müsabakasında 60 kiloda dünya, Türk sporcuların finalini izledi.

29 sporcunun kayıtlı olduğu 60 kiloda Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu Bekir Özlü sırasıyla; Belçikalı, İspanyol, İsrailli ve Bulgar rakiplerini geçerek adını finale yazdırdı. Aynı sıklette, eşleşme tablosunun diğer yarısında da Ahmet Şahin Kaba rakip tanımadı. Sırasıyla Kübalı, Belçikalı ve Sloven rakipleri eleyen Ahmet, finalde Milli Takım arkadaşı Bekir Özlü’ye rakip oldu.

Romanya’daki Türk judocuların finali büyük çekişmeye sahne oldu. Maçın hemen başında Bekir, Ahmet’i yuko puanı ile düşürüp, öne geçti. Çok geçmeden bu puana Ahmet yine yuko ile cevap verdi. Puanlarda eşitlik, cezalarda Bekir’in 2-1’lik üstünlüğü varken, Ahmet’i ippon’layan Bekir, altın madalyanın sahibi oldu.

İki sporcumuzun maçın bitmesiyle birlikte birbirine sarıldı ve birbirlerini kutladı. Tribünler de iki milli sporcumuza alkışlarla destek verdi. Bu sonuçların ardından Bekir Özlü 100, Ahmet Şahin Kaba da 60 puanı dünya sıralamasında hanesine yazdırdı. Müsabaka öncesi dünya sıralamasında Bekir Özlü 153 ‘den 88 numaraya kadar yükseldi.

Kaynak: İHA