Türkiye Yıldızlar Judo Şampiyonası

Türkiye Judo Federasyonu tarafından organize edilen Türkiye Yıldızlar Judo Şampiyonası Kırşehir'de yapıldı.

Kırşehir Spor Salonu'nda gerçekleştirilen şampiyonada, 67 ilden 850 sporcu mücadele etti.

Üç gün süren mücadeleler sonunda dereceye giren bayan ve erkek sporculara madalyaları Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Şaban Güneş ve diğer yetkililer tarafından verildi.

Şampiyonada 4 altın, 4 bronz madalya kazanan Kocaeli, en başarılı il oldu.

Erkeklerde 34 kiloda Mehmet Ali Ravi, 38 kiloda Ejder Toktay, 42 kiloda Berat Bahadır, 46 kiloda Aslancan Tonga, 50 kiloda Kerem Şimşek, 55 kiloda Salih Yıldız, 60 kiloda Umalt Demirel, 66 kiloda Burak Cuhadar, 73 kiloda Ertem Refik Balcın ve 73 kiloda Ömer Kemal Aydın birinci olarak altın madalya aldı.

Bayanlarda ise 32 kiloda Ebru Siyahkoç, 36 kiloda Besegül Usta, 40 kiloda Fatmanur Uyanık, 44 kiloda Elif Yılmaz, 48 kiloda Beyza Çetingöz, 52 kiloda Sevcan Yılmaz, 57 kiloda Ayten Mediha Yeksan, 63 kiloda Gülperay Özdemir ve 63 kiloda Mine Kalender birinciliği elde etti.

- "İyi performans gösteren sporcuları, olimpiyatlara hazırlayacağız"

Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müsabakalarda 13-14 yaşlarındaki çocukların iyi mücadele ettiklerini söyledi.

Şampiyonaya antrenör ve hakemler dahil bin 100'e yakın katılım olduğunu ifade eden Uysal, "Bu katılım oldukça büyük. Bizim için önemli olan 13-14 yaş grubu sporcuların mücadele etmiş olması. İyi performans gösteren sporcuları, 2020 ve sonrası olimpiyatlara hazırlamayı planlıyoruz. İyi çocukları, merkezlerimize almayı düşünüyoruz" diye konuştu.

Uysal, yüksek kalitede müsabakalar izlediklerini dile getirerek, "Bu şampiyonanın yapılmasında katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. İl olarak çok iyi hazırlık yapılmış. En ufak bir sorun olmadan şampiyonayı tamamladık" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA