Okul Sporları Türkiye Birinciliği Burhaniye'de Başladı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı Okul Sporları Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2014-2015 Okul Sporları Türkiye Birinciliğine ev sahipliği yapıyor.

Atatürk Spor Salonu’nda başlayan yarışmalara Türkiye genelinden 450 sporcu katılırken, program cuma günü ödül töreniyle sona erecek. Açış konuşmalarının ardından Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Pekşen, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, As Başkan Halil Hilmi Darı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Okul Sporları Balıkesir Temsilcisi Tahir Mahir Başoğlu, Türkiye İş Bankası Kurumsal İletişim Birim Müdürü Zuhal Üreten, Türkiye Satranç Federasyonu Burhaniye Temsilcisi Dr. Birgi Tuna ve Milli Sporcu Dragan Solak, turnuvanın sembolik açılış hamlelerini gerçekleştirdi. 450 sporcunun katılımıyla, küçükler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde düzenlenen turnuvada bugün 1. ve 2. tur müsabakaları oynanacak. Okul sporları Balıkesir İl Temsilcisi Tahir Mahir Başoğlu, "2014-2015 yılı okullar arası Satranç Türkiye birinciliği ilçemiz Burhaniye de başladı.

Müsabakalara tüm Türkiye genelinde 540 sporcumuz davet edildi. 6 gün boyunca bu güzel ilçemizde sporcularımız müsabakaları tamamlayacaklar” dedi.

Van’dan gelen ekibin Antrenörü Mithat İzsiz, "Balıkesir Burhaniye ilçesinde, Türkiye satranç Şampiyonasına Van’dan geliyoruz. 7 sporcu ile katılıyoruz. Türkiye’nin 81 ilinden değerli satrancı seven ve gönül veren arkadaşlar hepsi burada yarışıyorlar. İnşallah, buradan iyi bir dereceyle 1600-1700 kilometre olan Van’ımıza geri döneriz. Sporcular, burada gerçekten çok güzel. Burhaniye de sıcak ve sevgiyle karşılandılar” diye konuştu.

İlçe Spor Müdür Ali Keleş de, "Basketbol Türkiye Şampiyonasının ardından şimdi de Satranç Türkiye şampiyonasına Burhaniye olarak ev sahipliği yapıyoruz. Bu bizim için ayrıca gurur vesilesi oluyor. Burada yaklaşık 540 dolayında sporcumuzu bunların, idareci. Öğretmenleri ve velileriyle ağırlamak bize gurur veriyor. Burhaniye’yi de tanıtmış oluyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA