Sneijder:Fenerbahçe formasını asla giymem

Sneijder, “Zor günlerden sonra Hamza hocanın gelişiyle şampiyonluğa yürüdük. 4. yıldız kariyerimin en önemli zaferlerinden biri. Galatasaray evim gibi, Fenerbahçe’ye asla gitmem” dedi.

Sneijder:Fenerbahçe formasını asla giymem
G.SARAY’IN ‘sniper’ı Wesley Sneijder, Star Spor’a önemli açıklamalarda bulundu. Çok zor günler geçirdiklerini belirten Hollandalı, “Kek kalıbına girmiştik, bize yönelik şakalar yapılıyordu ama ben anlamıyordum. Biz de Fenerbahçe de 4. yıldızı çok önemsedik. Ama sonunda kazanan biz olduk. Kariyerimin en önemli şampiyonluğu” ifadelerini kullandı.

Ezeli rakibimiz F.Bahçe


‘Fenerbahçe’den büyük bir teklif gelirse ne dersin?’ sorusuna Hollandalı star, “Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki rekabeti buraya geldiğimden beri biliyorum. Asla Fenerbahçe forması giymem, Fenerbahçe’de oynamam” yanıtını verdi. Sneijder, “Türkiye’de sadece G.Saraylı taraftarların değil, diğer takım taraftarların de sevgi gösterisini görüyorum. Bu harika bir şey” dedi.

Ümitsizliğe kapılmadım


Sneijder, şunları söyledi: “Prandelli’nin zamanında kötü günler geçirdik. Hiçbir zaman ümitsizliğe kapılmadım. Sezon devam ederken hoca değiştirmek kolay değildir. Kötü etkiler bırakabiliyor ama Hamza hocanın gelişinde hiçbir olumsuz gelişme yaşamadık. Aksine performansımız arttı, çok iyi maçlar çıkarmasak da kazanmayı alışkanlık haline getirdik. Takım içinde yerli ve yabancı oyuncular arasında gruplaşmaların olduğu iddia edildi. Ama ben burada hiçbir zaman yerli-yabancı ayrımı görmedim. Galatasaray’da böyle bir şey hiçbir zaman olmaz. Zaten başarıya giden yolda bu birlik önemliydi.”

Bazı maçlarda utandım!


“Şampiyonlar Ligi’nde kötü bir sezon geçirdik. Galatasaray formasına yakışmayan karşılaşmalar çıkardık. Bazı maçlarda utandım. Yeni başkanımızın Şampiyonlar Ligi hedefi varmış. Ben bir kez bu kupayı kazandım. (İnter’de iken) Galatasaray’da kazanmayı hayal bile edemiyorum. Olası bir şampiyonluktan sonra kaç gün kutlama yaparız, düşünemiyorum.”

Türkler çok sıcak insanlar


“Türkiye’deki ilgiden sıkılmıyorum. Hollanda’da ve İtalya’dan biraz farklı geliyor. Burada insanlar, birebir temaslarda bulunuyor. Beni hiç sıkmıyor tabi. Beşiktaş derbisindeki atmosferi hiçbir yerde görmedim. Burada yaşadığım sürece oğlum İstanbul’da büyüyecek.”

Şampiyonluk Mersin’de geldi


10 numaralı yıldız, 20. lig şampiyonluğunu Mersin deplasmanında kazandıklarını söyledi. “Sezonun geneline baktığımızda şampiyonluğun geldiği maç, yani dönüm noktası neresiydi” diye yöneltilen soruya Wesley, “Mersin deplasmanı... Evet Mersin’de 1-0’lık skorla çok kritik bir galibiyet aldık. Şampiyonluğun kapısını Mersin’de araladık” yanıtını verdi. Hollandalı star, en güzel golünü de Fenerbahçe’ye karşı ilk maçta attığını belirtip; “İlk attığım gol çok iyiydi” ifadesini kullandı.

Yasin yeter ki beni dinlesin!


Wesley Sneijder, şampiyonluk yolunda asistleriyle beslediği Yasin Öztekin’in performansını değerlendirdi. Hollandalı yıldız, Yasin’in son maçlarda önemli rol oynadığına dikkat çekip, “Yasin beni dinlesin yeter. Top ayağımdayken bana odaklanırsa ona daha çok gol attırırım. Yasin’in de kariyerinde önemli işler olur” ifadesini kullandı. Sneijder, G.Saray’ın efsane 10 numarası Gheorghe Hagi’nin takıma geri dönüp teknik direktörlük yapmasıyla ilgili, “Bana da ileride böyle bir teklif gelirse neden olmasın. Futbol kariyerimi noktaladıktan sonra teknik direktörlük yapacağım” dedi. Sneijder’ın, “Mert (tercüman) sana da söz veriyorum, benim Galatasaray’da yardımcım olursun” esprisini yapması ortamda gülüşmelere neden oldu.

Kırmızı kart görmedik mi?

Wesley, “Bu sezon ligde hiç kırmızı kart görmediniz” diye yöneltilen soruya; “Görmedik mi, gerçekten.. Hiç mi? O zaman Fair-Play liginde de şampiyon olduk. Demek ki kurallar içinde oynamışız. Ne güzel” diye esprili bir şekilde cevap verdi.