Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi

Yalova’da oynanan Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi Final Grubu’nu Basketbolu Geliştirenler Derneği (BGD) 14 puanla şampiyon olarak tamamladı ve Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi’ne yükseldi.

Yalova 90. Yıl Spor Salonu’nda oynanan son gün karşılaşmalarında Yakın Doğu Üniversitesi ise rakibi İçel Basketbol’u 84-64 yenerek 1. lige yükselen ikinci takım oldu. Turnuvanın MVP’si ise Basketbolu Geliştirenler Derneği’nden Natasha Howard oldu.

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından Yalova’da organize ettiği Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi Final Grubu 3 Mayıs’ta oynanan yedinci maçlarla son buldu. Dokuz gün süren zorlu maratonun ardından Basketbolu Geliştirenler Derneği (BGD) lig sürecinde 24, final grubunda ise 7 maçını da kazanarak adını namağlup olarak Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi’ne yazdırdı. Final grubunu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ekibi Yakın Doğu Üniversitesi 13 puanla ikinci olarak 1. lige yükselen diğer takım olurken, İçel Basketbol ise 11 puanla final grubunda üçüncü oldu.

Şampiyon olan Basketbolu Geliştirenler Derneği (BGD) ve Yakın Doğu Üniversitesi’ne kupa ve madalyalarını Türkiye Basketbol Federasyonu Ligler Direktörü Ayhan Özgümüş ve Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan takdim etti.

Şampiyonluğun öyküsünü anlatan Basketbolu Geliştirenler Derneği Takım Antrenörü Erdal Yeğin, "Çok mutluyum. Bu uzun bir turnuva oldu. Basketbolu Geliştirenler Derneği’nin kuruluş amacı belliydi. Şampiyon olup bir üst lige çıkmaktı. Bunu başardık. Bu konuda çok mutluyuz. Bu ekip başarısıdır. Sadece benim yada bir oyuncunun başarısı değildir. İyi bir aileyiz. Çok iyi bir oluşum ve sinerji yakaladık. Bunun neticesinde namağlup şampiyon olduk. İlk başladığımız gün söylemiştim. Namağlup şampiyon olursak taç takacağız diye. Bunu da Yalova’da gerçekleştirdik" dedi.

Kaynak: İHA