Trabzospor: 0 Beşiktaş: 2 maç sonucu

Spor Toto Süper Lig’in 29. haftasında Avni Aker Stadı’nda Trabzonspor’a konuk olan Beşiktaş rakibini 2-0 mağlup ederek 3 puanın sahibi oldu.

Trabzospor: 0 Beşiktaş: 2 maç sonucu
Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Trabzonspor ile Beşiktaş karşı karşıya geldi.

Avni Aker Stadı'nda oynanan karşılaşmada konuk ekip 2-0 kazanarak liderlik koltuğunu Fenerbahçe'den geri aldı.

Beşiktaş'a galibiyeti getiren golü, ikinci devrede Daniel Opare'nin yerine oyuna giren Demba Ba kaydetti. Yabancı kontenjanından dolayı kulübede oturan oyuncu, 57'de Avni Aker çimlerine adımını atarken 1 dakika sonrasında golü buldu. Siyah beyazlılarda kapanışı son saniyelerde Mustafa Pektemek yaptı.

Ev sahibi Trabzonspor gol pozisyonu bulmakta güçlük çektiği maçta ilk isabetli şutunu 89'da çekti.

Alınan bu sonucun adından Beşiktaş puanını 64 yaparken, Trabzonspor 47 puanda kaldı. Ligin bir sonraki haftasında siyah beyazlılar, Gaziantepspor ile karşılaşacak. Trabzonspor ise Çaykur Rizespor ile mücadele edecek.

CARDOZO VE DEMBA BA KULÜBEDE


Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor ile Beşiktaş arasında Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan karşılaşmada bordo-mavili takımın golcü oyuncusu Oscar Cardozo ile siyah-beyazlıların Senegalli golcüsü Demba Ba, yedek kulübesinde yer alarak ilk 11'de forma giyemediler.

Bordo-mavili takımın üç büyük rakibi olan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray ile oynadığı maçlarda gol atmayı başaramayan Paraguaylı oyuncusu Oscar Cardozo'nun geçirdiği gribal enfeksiyon nedeniyle yorgun ve halsiz olduğu için teknik direktör Yanal tarafından yedek kulübesinde oturtulduğu bildirildi.

Ligde 15 gol ile gol krallığı yarışında ön sıralarda yer alan ve geçen hafta da üst solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle Gençlerbirliği maçında da forma giyemeyen Cardozo ile aynı maçta sakatlanan Malili forvet Yatabare'nin yokluğunda Deniz Yılmaz, tek forvet olarak görev yaptı.

TRABZONSPOR'DA 5 EKSİK


Trabzonspor'da sezonu kapayan Aytaç Kara, Belkalem ve Onur Recep Kıvrak'ın yanı sıra Musa Nizam ile geçen hafta Gençlerbirliği maçında sakatlanan Malili forvet Yatabare maç kadrosunda yer almadı.

Teknik direktör Ersun Yanal, Gençlerbirliği maçından farklı olarak savunmanın sağında Salih Dursun'un yerine Bosingwa'yı bu kez oynattı. Stoper de Aykut Demir, Uğur Demirok ikilisi görev yaptı.

Waris yedek kulübesinde oturtulurken Özer Hurmacı bu kez 11'de yer alan oyuncu oldu. Gençlerbirliği maçında yüzüne darbe alan Mustafa Akbaş ise koruyucu maske ile sahaya çıktı.

Maç öncesi dağıtılan ilk esame listesinde İshak Doğan ilk 11'de yer alırken sonra basın mensuplarına ikinci bir liste verildi. Bu listede bu kez İshak Doğan'ın 18 kişilik listede yer almaması dikkati çekti.

DEMBA BA VE KONTENJAN

Beşiktaş'ın ligde 16 gol ile en golcü oyuncusu olan Senegalli Demba Ba, yabancı kontenjanı nedeniyle 11'de kendine yer bulamadı.

Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Slaven Bilic, savunmada kart cezalıları Necip Uysal ve Serdar Kurtuluş ile sakatlıkları bulunan Veli Kavlak, Tolga Zengin ve İsmail Köybaşı'nın yokluğunda yabancı kontenjanı konusunda tercihini savunmanın sağında Opare'yi oynatarak yaptı.

Ligin en son 23. haftasındaki Medicana Sivasspor maçında forma giyen Opare, 5 hafta sonra formasına kavuştu.

Geçen hafta Kardemir Karabükspor maçında Demba Ba ile çift forvette görev yapan Mustafa Pektemek, bu kez forvette tek görev yaptı.

Siyah beyazlı takımın Kardemir Karabükspor maçına göre 2 değişiklik yaşandı. Demba Ba ile Serdar Kurtuluş bu kez 11'de yer alamayan isimler olurken Opare ve Olcay Şahan sahaya çıktılar.

Beşiktaş'ta Kardemir Karabükspor karşısında sakatlanan Ersan Gülüm de düzelmesinin ardından 11'de yer bulan bir başka isim oldu.

ONUR VE TOLGA BULUŞTU


Trabzonspor'da daha önce birlikte forma giyen bordo-mavili takımın kalecisi Onur Recep Kıvrak ile siyah-beyazlıların kalecisi Tolga Zengin maç öncesi saha kenarında bir araya geldiler.

Sakatlığı olmasına karşın takımına destek olmak için kafileyle memleketi Trabzon'a gelen Tolga Zengin ile uzun süreli sakatlığı bulunan Onur Recep Kıvrak maç başlamadan bir süre yedek kulübesinde oturarak sohbet ettiler.

Her iki takımın kaptanları, tribünde de yan yana karşılaşmayı izlediler.

İLK DEVREDE HEYECAN YOK


Maçın ilk bölümlerin de iki takım da orta alanda çok fazla top kaybı yaparken karşılıklı ataklarla geçen bir ilk devre oldu.

En tehlikeli pozisyonlar 34 ve 35. dakikada yaşandı. İlk tehlikeli gelen taraf Beşiktaş'tı. Siyah beyazlılar sağ kanattan köşe vuruşun kullandı. Sosa'nın ceza alanına ortasında Sivok, kale sahası içinde kafa vuruşunu yaptı ama Hakan topu çıkarmayı başardı.

Bir dakika sonra gole yaklaşan taraf Trabzonspor oldu. Sol kanatta Erkan, Opare'nin baskısı altında son çizgiye kadar indi. Opare, Erkan'dan topu aldı ama uzaklaştırmak isterken ceza alanı içi penaltı noktası yakınlarına çıkardığı topa gerilerden gelen Özer, karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yaptı ama top üstten dışarıya gitti.

DEMBA BA GİRDİ VE GOLÜNÜ ATTI

Yabancı kontenjanından dolayı kendisini ilk 11'de bulamayan Demba Ba karşılaşmaya girer girmez fileleri havalandırdı.

Teknik direktör Slaven Bilic, dakikalar 57'yi gösterdiğinde Daniel Opare'nin yerine Demba Ba'yı sahaya sürdü. Sağ kanattan gelişen Beşiktaş atağında Sosa'nın pasında topla buluşan Gökhan, ceza alanına sağ yan çizgisinden pasını Demba Ba'ya verdi. Demba Ba topu önce kontrol etti ve ardından sağ köşeye etkili bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

CARDOZO HAMLESİ! GÖZYAŞLARI...

Beşiktaş'ın golünün ardından Ersun Yanal, Özer'in yerine Oscar Cardozo'yu sahaya sürdü. Özer Hurmacı, oyundan çıkarken bir grup Trabzonsporlu taraftarların tepkisine maruz kalırken bir grup taraftar tarafından da alkışlandı. Gözyaşlarını hakim olamayan Özer, doğrudan soyunma odasının yolunu tuttu. Ersun Yanal da bu sırada taraftarların tepkisine yönelik tribünlere dönerek daha sakin olmalarını istedi.

TRABZONSPOR BASKIYI ARTTIRDI


Trabzonspor, beraberlik golü için baskılı bir oyun sergilemeye başladı. Oyunu Beşiktaş sahasına yıkmaya çalışan bordo mavililer etkili pozisyon geliştiremedi. 71. dakikada Tolgay Arslan'ın şutunda gole Beşiktaş yaklaştı. Ceza yayında topla buluşan Tolgay'ın sağ köşeye plase vuruşunda Hakan son anda uzanarak topu kornere gönderdi.

SIVOK AMBULANSLA AYRILDI


Beşiktaş'ın Çek savunmacısı Tomas Sivok, 73. dakikada bir sakatlık geçirdi Sedyeyle oyun alanının kenarına götürülen oyuncunun yerine Atınç Nukan dahil oldu. Daha sonraki hamleler Fatih Atik - Waris, Sosa - Oğuzhan oldu. Trabzonspor ilk isabetli şutunu 89'da buldu. Waris'in pasında Mehmet Ekici, ceza alanı dışından kaleye şutunu çekti ama top Günay'da kaldı.

KAPANIŞ MUSTAFA'DAN...

Trabzonspor savunmasının büyük hatası sonrasında ceza alanı içi sağ çaprazında topla buluşan Oğuzhan'ın uzak kale direğine ortasında Mustafa, kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. Son saniyelerde gelen bu gol sonrası Beşiktaş 2-0 kazandı ve liderlik koltuğunu geri aldı