Basketbol Açıklaması Kadınlar 2. Ligi Play- Off Finali

Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Lig play- off final grubunda Basketbolu Geliştirenler Derneği (BGD) şampiyon oldu.

Yalova 90. Yıl Spor Salonu'nda düzenlenen ve 8 takımın mücadele ettiği Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Lig play- off final grubu maçları sona erdi.

Gurubu 14 puanla birinci bitiren BGD ile 13 puanla ikinci bitiren Yakın Doğu Üniversitesi bu sonuçlarla Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Lig'e yükseldi.

Burada düzenlenen ödül töreninde Türkiye Basketbol Ligler Direktörü Ayhan Özgümüş, Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan ve Türkiye Basketbol Federasyonu Yalova İl Temsilcisi Alper Erin kupada dereceye giren takımlara kupalarını verdi.

BGD Başantrenörü Erdal Yeğin, gazetecilere yaptığı açıklamada pastanın en büyük başarı diliminin oyunculara ait olduğunu söyledi.

Oyuncularının çok büyük bir fedakarlık gösterdiğine dikkati çeken Yeğin, "Oyuncularım 1. Lig yerine 2. ikinci lig takımını tercih ettiler. Bu ayrıca önemli bir çizgi, onların hakları çok büyük. Bu kadar emeğin arkasında kalan birde ekip var. O ekip çok önemli. Zaten o ekipsiz olmuyor bu işler. Fizyoterapistinden masörüne, malzemecisinden yardımcı antrenörüne kadar. Sonuç itibariyle bu bir ekip başarısıydı. Bu tek benim başarım değildi. İyi bir aileyiz. Çok güzel bir oluşum ve sinerji yakaladık ve onun neticesinde de namağlup şampiyon olduk. Bugünde kızlara ilk günde 'namağlup şampiyon olursak taç takacağız' diye söylemiştim. Tacımızı da taktık çok mutluyuz ve huzurluyuz" diye konuştu.

Kaynak: AA