UEFA Başkanı Platini'den FIFA açıklaması

Dün, kara para aklama, şantaj ve dolandırıcılıkla suçlanan 7 üst düzey FIFA yetkilisinin İsviçre'de gözaltına alınmasının ardından Avrupa futbolunun patronu Michel Platini basının önüne çıktı. FIFA Başkanı Blatter'i istifaya davet eden Platini, seçimlerde Blatter'in rakibi Prens Ali Bin el Hüseyin'i destekleyeceklerini açıkladı.

UEFA Başkanı Platini'den FIFA açıklaması
FIFA'daki yolsuzluk iddialarıyla ilgili UEFA (Avrupa Futbol Federasyonları Birliği) Başkanı Michel Platini bir basın toplantısı düzenledi.

Platini, söz konusu yolsuzluk operasyonunun ardından Blatter'i istifaya davet etti.

FIFA'nın Zürih'teki kongresini boykot etmeyeceklerini açıklayan Platini, UEFA üyelerinin çoğunluğunun Cuma günü yapılacak seçimlerde FIFA Başkanı Sepp Blatter'ın rakibi Ürdün Prensi Ali Bin El Hüseyin'i destekleyeceğini duyurdu.

AFRİKA FUTBOL KONFEDERASYONU BLATTER'İ DESTEKLEYECEK
Afrika Futbol Konfederasyonu (CAF), yarın başlayacak 65. FIFA Kongresi'nde düzenlenecek başkanlık seçiminin ertelenmesine karşı olduklarını açıkladı.

CAF'ın internet sitesinden yapılan açıklamada, konfederasyon üyelerinin Zürih'te bir toplantı yaptığı ve alınan karar gereği Blatter'e desteklerinin süreceği belirtilerek, "FIFA'nın yarın düzenleyeceği başkanlık seçiminde Sepp Blatter'i desteklemeye devam edeceğiz" denildi.

CAF, FIFA'nın başkanlık seçiminin ertelenmesine yönelik alınabilecek her türlü kararın karşısında yer aldıklarını da vurguladı.

Açıklamada, FIFA'nın üst düzey yöneticilerinin gözaltına alındığı Zürih'te düzenlenen operasyonla 2018 ve 2022 Dünya Kupası kapsamında "kara para aklandığı" gerekçesiyle İsviçre Başsavcılığı tarafından açılan soruşturmanın göz ardı edilmediği hatırlatılarak, "CAF, bugünlerde futbol camiasında yaşanan olayları özel bir dikkatle takip etmektedir. Sporun etik ve ahlaki yönünün korunması için işbirliği içinde çalışmaya devam edecektir" ifadeleri kullanıldı.