Hentbolun Yıldız Ve Duayenlerinin Adana Buluşması

Hentbol Federasyonu kurulduğu 1976 yılından bu yana hentbola hizmet eden, federasyon başkanı ve yöneticiler, ilk kuşak sporcu, hakem, antrenörler 30 Mayıs Cumartesi günü Adana’da bir araya gelecekler.

Hentbol Milli Takımı ve Çukobirlikspor Eski Antrenörü, “Hentbolun Yıldızları Buluşması” düzenleme komitesi üyesi Kazım Tekin, komite üyeleriyle birlikte aylardır hazırlık yaptıklarını, daha önce Eskişehir, Trabzon ve İstanbul ’da düzenlenen “Hentbolun Yıldızlarının Buluşması” adındaki etkinliğin kapsamlı ve görkemli geçmesi için hazırlıkların tamamlandığını söyledi.



Salon sporları içinde en fazla ilgi çeken hentbolu gündemde tutmak ve federasyon kurulduğundan bu yana hizmeti geçenleri bir araya getirmek için böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade eden Kazım Tekin. şöyle devam etti:

“Öncelikle Türkiye’de hentbolu salon sporlarına uyarlayan, mimarı olan ve sevdiren hepimizin öğretmeni olan merhum Prof. Dr. Yaşar Sevim’i rahmetle anıyoruz. Türk hentbolu Yaşar Sevim ve spor sevdalısı arkadaşları tarafından Türkiye’de tüm il, ilçe, belde hatta köylerde bile oynanır duruma gelmiştir. İlkini Eskişehir’in başlattığı, daha sonra İstanbul’da gerçekleştirilen, üçüncüsünü de Adana’da 30 Mayıs Cumartesi yapacağımız ‘Hentbolun Yıldızları Buluşması’ etkinliğini çok önemsiyoruz. Eski federasyon başkanları, milli sporcular, hakem, antrenör ve yöneticilerden oluşacak yaklaşık 250-300 kişinin katılacağı duayenler buluşmasında hentbol ailesine unutamayacakları bir gün yaşatarak Adana konukseverliğini göstereceğiz.”

Etkinlikle ilgili olarak web sitesi oluşturduklarını, çevre illerden de katılım olacağına dikkati çeken Tekin, Adanalı hentbol sevdalılarını etkinliğe davet etti.

Etkinlik kapsamında gelen konukların transferi, konaklamasının yanı sıra, açılış kokteylinin ardından eski milli hentbolcular gösteri maçı yapacağını, mini konser, sinevizyon eşliğinde ‘Adana ve Türk Hentbolunun Dünü Bugünü’ konulu panel ve kentin tarihi, doğal güzellikleri tanıtmak için gezi düzenleneceğini belirten Kazım Tekin,Türk hentbolune gönül veren konukların Adana’dan iyi izlenimlerle ayrılmasını sağlayacaklarını, başta Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak’a etkinliğe destek vermelerinden dolayı teşekkür etti.

Kaynak: İHA