Şampiyonluk Primi 'Vakfıkebir Ekmeği'

Trabzon 2. Amatör Lig'de başŸarılı bir sezonu geride bırakan Vakfıkebir Büyükliman Belediyespor'da, yönetim kurulu futbolcularına Vakfıkebir ekmeğŸi vererek ilginç bir şŸampiyonluk primi dağŸıttı.

Vakfıkebir ilçesinde faaliyet gösteren ve tamamına yakını ilçe gençlerinden oluşŸan Vakfıkebir Büyükliman Belediyespor, sezonu şŸampiyon olarak tamamlama başŸarısı gösterdi.

Vakfıkebir Belediye BaşŸkanı Muhammet Balta tarafından desteklenen ve kulüp başŸkanlığŸını Hasan Bahadır'ın yaptığŸı kırmızı-beyazlı takımda futbolculara, şŸampiyonluk primi olarak bir miktar para ve Vakfıkebir ekmeğŸi verildi.

İlçe Stadı'nda gerçekleşŸtirilen dağŸıtımda Balta ve Bahadır, futbolculara büyüklüğŸüyle bilinen, ilçeyle özdeşŸleşŸip ünü ülke geneline yayılan Vakfıkebir ekmeğŸi hediye etti.

Aldıkları primi esprili bir şŸekilde "Futboldan ilk ekmeğŸimizi kazandık" diyerek karşŸılayan sporcular, Belediye BaşŸkanı Balta'dan seneye de şŸampiyon olmaları halinde ilçenin ünlü tereyağŸından da prim olarak verilmesi isteğŸinde bulundu. Bunun üzerine Balta ve Bahadır, seneye şŸampiyon olmaları halinde futbolculara tereyağŸı da vereceklerini belirtti.

-Balta: "Bizim plaketimiz ekmek"

Vakfıkebir Belediye BaşŸkanı Muhammet Balta, AA muhabirine yaptığŸı açıklamada, Vakfıkebir'in, ekmeğŸin anavatanı olduğŸunu söyledi.

Ekmek dağŸıtarak futbolculara mesaj vermek istediklerini ifade eden Balta, "Onlara 'futboldan ekmek yemedik demeyin' dedik. EğŸer çalışŸırlarsa, başŸarılı olurlarsa bu işŸten de ekmek yiyebileceklerini hatırlatmak istedik" dedi.

Belediyelerine, ilçelerine gelen misafirlerine plaket yerine ekmek takdim ettiklerini anlatan Balta, şŸöyle devam etti:

"Bizim plaketimiz ekmek. EkmeğŸin tanıtımına da katkı sağŸlıyoruz. Bugün de çocuklarımıza başŸarılarının karşŸılığŸında ekmek verdik. Vakfıkebir ekmeğŸi bizim çok önemli markalarımızdan biridir. LJocuklarda bu bilinci oluşŸturmak onlara mesaj vermek adına bu ekmeğŸi takdim ettik. Ekmek yemek için çalışŸmak gerekir. Onlar da çalışŸtılar, şŸampiyon oldular. Daha çok çalışŸtıklarında bu işŸten daha çok ekmek yiyecekler, biz de onlara daha çok ekmek hediye edeceğŸiz."

Balta, futbolcuların isteğŸi üzerine gelecek yıl şŸampiyon olmaları halinde onlara tereyağŸlı ekmek vereceklerini sözlerine ekledi.

- Bahadır: "EkmeğŸinize sahip çıkın mesajı verdik"

Kulüp başŸkanı Hasan Bahadır ise geçen sezon liglerin başŸlamasına 1 hafta kala yönetime talip olduklarını, takımlarının iyi bir mücadelenin ardından Süper Amatör Lig'e çıkma başŸarısı gösterdiğŸini kaydetti.

Futbolcularına prim olarak bir miktar paranın yanında ekmek verdiklerini ifade eden Bahadır, "Ekmek işŸin sembol tarafıydı, ekonomik değŸer teşŸekkül ettiğŸinden değŸil. Ekmek denildiğŸi zaman sadece Türkiye'de değŸil dünyada akla Vakfıkebir geliyor. Vakfıkebir insanı için de manevi önemi büyük" diye konuşŸtu.

Futbolcularına "ekmeğŸinize sahip çıkın" mesajı verdiklerini vurgulayan Bahadır, şŸunları söyledi:

"Ekmek verince çok mutlu oldular. Beklemedikleri bir prim, hediyeydi. Sezon başŸından bu yana olağŸanüstü özveriyle hareket ettiler, ekonomik boyutunu düşŸünmediler. Ellerinden gelen gayreti gösterdiler. OluşŸturduğŸumuz takım sahada beklentilerimizi karşŸıladı, hepsinin gözlerinden öpüyorum."

Bahadır, bir üst lige çıktıklarında futbolcularına ekmeğŸin yanında yine ilçeye özgü tereyağŸı vereceklerini belirterek, "Onlar başŸarılı olsun, arkasından peynir, yöreye özgü gıdalar gelecektir. Onlar başŸarılı olsunlar, biz onların isteklerini elimizden geldiğŸince yerine getiririz" ifadesini kullandı.

-"Kuru ekmeğŸe de oynarız"

Kırmızı-beyazlı takımın forvet oyuncusu UğŸurcan Kurt ise futboldan daha önce az da olsa para kazandığŸını dile getirerek, "Görsel olarak ilk ekmeğŸimizi aldık, yedik sayılır. İlçemize hizmet etmeye çalışŸtık. Takımımızı bir yerlere getirmeye çalışŸtık. Hepimiz mutluyuz" dedi.

İlçeye hizmet etmek için oynadıklarını ve ekonomik olarak beklentilerinin olmadığŸını anlatan Kurt, "Biz kuru ekmeğŸe de oynarız, fark etmez demişŸtik. Sezon sonunda da ekmeğŸimizi aldık" değŸerlendirmesinde bulundu.

Kurt, ekmeğŸi eve götüreceğŸini kaydederek, "Aileme 'futboldan ilk ekmeğŸimi getirdim' diye espri yapacağŸım. Gerçi benim babam da fırıncı. Ekmek ilçe için önemli bir sembol. Bizim için önemli, ayrı bir yeri var" şŸeklinde konuşŸtu.

- "Ekmek bizim başŸ tacımız"

Takım kaptanı Zafer Dilek ise ekmeğŸi başŸ tacı olarak gördüklerini belirterek "Vakfıkebir'in ekmeğŸi, tereyağŸı meşŸhurdur. Bugün de sağŸ olsunlar ekmekle taçlandırdılar. Belediye başŸkanımıza, kulüp başŸkanımıza teşŸekkür ediyoruz. Vakfıkebir ekmeğŸimiz meşŸhur ama futbolda iyi bir sezon geçirerek şŸampiyon olduk. EkmeğŸin dışŸında da sesimizi duyurduk" yorumunu yaptı.

Futbola yeni başŸladığŸında, genç oyuncular olarak fazla forma şŸansı bulamadıklarını anımsatan Dilek, şŸunları söyledi:

"Profesyonel oynadığŸımızda oyuna yedekten giriyorduk, bazen 11'de oynuyorduk, bazen oynayamıyorduk. OynayamadığŸımız zaman ağŸabeylerimiz 'bir fırın ekmek yemeniz lazım' diyordu. Biz o bir fırın ekmeğŸi yedik. Gençlerimiz de ekmek yemeğŸe başŸladılar, inşŸallah ileride bu işŸlerden ekmek yerler. Güzel bir hediye. İlçede arkadaşŸlarımla ekmeğŸimi paylaşŸacağŸım."

Kaynak: AA