Seferihisar'da Uluslararası Futbol Turnuvası Düzenlenecek

Seferihisar Belediyesi'nin ev sapipliği yapacağı uluslararası futbol turnuvasında 10-13 yaş arası genç sporcuların karşılaşacağı bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, ilçede geçen yıl hizmete açılan plaj futbol sahası ve mevcut çim futbol sahası 23-31 Mayıs 2015 tarihleri arasında uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapacak.

Turnuvaya Fenerbahçe Spor Okulları, Almanya'dan Hamm, KKTC'den Yeniboğaziçi, Irak'tan Duhok, Şanlıurfa Halfeti, Çanakkale Gökçeada, Diyarbakır Sur, Manisa Soma ve Seferihisar Spor takımları katılacak.

Ayrıca Şanlıurfa Halfeti'den gelecek kız futbol takımı, Seferihisar Spor Kız Futbol Takımı ile gösteri maçı gerçekleştirecek. Turnuvada mücadele edecek 10-13 yaş arasındaki 160 sporcu, Seferihisarlı ailelerin yanında konaklayacak.

İlçe Belediye Başkanı Tunç Soyer, konuya ilişkin açıklamasında, ilk kez gerçekleştirecekleri turnuva nedeniyle heyecanlı olduklarını kaydetti.

Her yıl çeşitli organizasyonlarla gençleri buluşturmak istediklerini vurgulayan Soyer, şu ifadeleri kullandı:

"İlk görüşte birbirlerini tanımayan gençlerin, 10 gün sonra gözyaşlarıyla birbirlerine sarılarak ayrıldığını, yıllar geçse de dostluklarının sürdüğünü görüyoruz. Biz gençlerimizin "dünya vatandaşı" olmaları için projeler üretmeye devam edeceğiz. Futbol turnuvasını ilk kez yapıyoruz. Futbol bu dostlukların kurulmasında çok iyi bir araç. Bu yıl 8 misafir takımla başlıyoruz. Bundan böyle de her yıl devam etmeyi düşünüyoruz."

Etkinlik kapsamında 23 Mayıs Cumartesi günü kortej yürüyüşü ve açılış gecesi töreni düzenlenecek. Futbol karşılaşmaları 25 Mayıs Pazartesi günü başlayacak. Turnuva 31 Mayıs Pazar günü düzenlenecek kapanış programıyla tamamlanacak.

Kaynak: AA