Cem Devran'dan Zeki Alasya Açıklaması

Ünlü sunucu ve oyuncu Cem Davran, Tekirdağ’da katıldığı Genç Erkekler Basketbol Şampiyonasında geçtiğimiz haftalarda vefat eden ünlü tiyatro oyucusu Zeki Alasya ile ilgili açıklama yaptı. Davran yaptığı açıklamada, "Üzerine yıldızlar yağsın. Nurlar içinde yatsın. Yakından tanıdığımız bir ağabeyimizdi" diye konuştu.

Ünlü sunucu ve oyuncu Cem Davran, Tekirdağ’da düzenlenen Genç Erkekler Basketbol Şampiyonasına katıldı.

Uzun yıllardan beri basketbolu sevdiğini için Tekirdağ’da yapılan turnuvaları takip etmeye geldiğini söyleyen Davran, futboldan çok basketbolu sevdiğini ifade etti.

Davran, geçtiğimiz haftalarda vefat eden ünlü tiyatro oyuncusu Zeki Alasya ile ilgili ise ölümünden üzüntü duyduğunu belirtti.

Davran, "Zeki abi büyük bir insandı. Üzerine yıldızlar yağsın. Nurlar içinde yatsın. Yakından tanıdığımız bir ağabeyimizdi. Allah rahmet eylesin. Çok önemli birisiydi" dedi.

"TÜRKİYE’DE BASKETBOLDA ALT YAPILAR FAZLA DESTEK GÖRMÜYOR"

Türkiye’de alt yapıların yeterli desteği görmediğini belirten ünlü sunucu Cem Davran, "Böyle basketbol alt yapılarını çok takip ederim. Bugün maçları izleyip döneceğim. Bu çocukların hepsi aşağı yukarı on, on bir yaşından beri takip ettiğim çocuklar. Benim özel merakımdır basketbol. Çocuklarım da oynamıştı zamanında. Keşke daha güzel salonlar olsa. Seneye bunlar A takımda oynayacak çocuklar. Keşke daha güzel salonlar olsa burası küçük bir salon. Basketbol kaliteli bir spor insanın çıtasını yükselten bir spor. Futboldan daha çok seviyorum açıkçası. Alt yapıların çok büyük sorunları var. Buradaki antrenörlerin her biri yirmi beş yıllık alt yapı antrenörleri bu antrenörler ne kadar maaş alıyor bir sorun onlara şartları hiç iyi değil. İnşallah bu sıkıntılar düzelir" ifadesini kullandı.

Yeni bir film çektiklerini ve bir tane daha çekeceklerini söyleyen Davran, Tiyatro turnelerinin de devam ettiğini belirtti.

Kaynak: İHA