Beşiktaş'ta Yol Ayrımı

Beşiktaş’ın şampiyonluk şansını kaybetmesinin ardından takımdan gönderilecek futbolcuların isimleri de netleşti. Siyah-beyazlı takımda 6 futbolcuyla sezon sonunda yolların ayrılması bekleniyor.

Spor Toto Süper Lig’de Torku Konyaspor’a karşı alınan mağlubiyetin ardından şampiyonluk şansını kaybeden Beşiktaş’ta şok üstüne şok yaşanıyor. Siyah-beyazlı takımda hem teknik direktör Slaven Bilic ve hem de siyah-beyazlı 6 futbolcu ile yollar sezon sonunda ayrılacak.

OPARE KISA SÜRDÜ

Devre arasında Porto’dan kiralanan Ganalı sol bek Opare’nin hem sakatlıklardan kurtulamaması hem de istikrarsızlığı ve öte yandan Portekiz ekibinin de bonservisi yükseltmesi, Opare ile Beşiktaş’ı yol ayrımına itti. Siyah-beyazlı takıma geldiği devre arasından bugüne kadar ligde 4 maçta görev alan Ganalı bek 326 dakika süre alabildi. Avrupa Ligi’nde de Beşiktaş formasıyla 3 maça çıkan Opare 280 dakika sahada kaldı. Siyah-beyazlı formayla Türkiye Kupası mücadelesi de yapan Opare kupada da 131 dakika oyunda kalarak Beşiktaş formasıyla çıktığı 9 maçta 737 dakika siyah-beyazlı formayı giydi.

BİLİC’LE BİRLİKTE ATİBA’DA YOLCU

Siyah-beyazlı takımda uzun süredir gündemi meşgul eden ve sözleşmesini uzatması beklenilen Atiba Huthchinson ile de yollar ayrılmak üzere. Özellikle Bilic’in takımda görmek istediği Kanadalı orta saha oyuncusu ile Beşiktaş yönetimi kontrat uzatma görüşmelerini de önceki günlerde sonlandırdı. Şampiyonluğun geçen hafta sonu kaçmasının ardından Bilic’in de siyah-beyazlı kulübe veda sözleriyle Hırvat çalıştırıcının takımdan ayrılmasının kesinleşmesiyle, Beşiktaşlı yöneticiler Atiba ile de yolları ayırma kararı aldı.

SİVOK BELİRSİZLİĞİ

Beşiktaş’ta kalıp kalmayacağı farklı unsurlara bağlı tek futbolcu Tomas Sivok. Chelsea’den Petr Cech’i takıma katmak isteyen Beşiktaşlı yöneticilerin, bu transferde Tomas Sivok’u kullanacağı gelen haberler arasında. Sivok’un takımda kalması halinde Cech’in transfer sürecinin daha kolay olacağını bilen Beşiktaş transfer komitesi, tecrübeli kalecinin transferi gerçekleştikten sonra Sivok ile masaya oturacak. Çek Milli Takımı’nda uzun yıllar birlikte forma giyen Cech ve Sivok, milli takımlarında da kaptanlık yapıyorlar.

FRANCO KAMPTAN SONRA BELLİ OLACAK

Sezon başında oynadığı futbolla göz dolduran Pedro Franco’da siyah-beyazlı takımda sezon sonuna doğru gözden düşenler arasında. Genç Kolombiyalı’nın sürekli kırmızı kart görmesi ve son zamanlardaki inişli-çıkışlı performansı Franco ile Beşiktaş’ı yol ayrımına getirdi. Ancak Pedro Franco’nun takımdan gönderilecek diğer futbolculardan tek avantajı ise gelişim gösterme sürecinde olması. Siyah-beyazlı yönetimin Franco kararını sezon sonunda vereceği ve genç Kolombiyalı stoperi kiralık olarak başka bir takıma göndermesi bekleniyor.

MİLOSEVİÇ GİDECEK Mİ, KALACAK MI?

Beşiktaş’a büyük umutlarla devre arasında transfer edilen Alexander Miloseviç’in başı, siyah-beyazlı takıma geldiği günden beri sakatlıklardan kurtulmuyor. Ocak ayında takıma katılan İsveçli stoper siyah-beyazlı formayı sadece 3 kez terletebildi. Ardından bir sakatlık yaşayan Miloseviç yaklaşık 3 aydır forma giyemiyor. Beşiktaş yönetiminin İsveçli stoper ile yola devam edeceği ve sezon başı hazırlık kampının ardından gelecek rapor doğrultusunda bu futbolcunun geleceğinin belirleneceği bildirildi.

Beşiktaş’ta kredisi tükenen ve forma şansı bulamayan tek futbolcu Uğur Boral. Tecrübeli futbolcuyla sezon sonundan itibaren yollar ayrılacak.

Kaynak: İHA