Kano Yarışları Gümbet Koyunu Renklendirdi

Bodrum’da başlayan Deniz Kanosu Bahar Kupası Yarışları, Gümbet Koyu’nu renklendirdi.

Türkiye Kano Federasyonu tarafından Bodrum’un Gümbet Koyu’nda gerçekleştirilen yarışlara, Türkiye genelinden 20’si kadın 80 sporcu katıldı.

Gümbet’te bulunan bir otelin sahilinden başlayan yarışlarında sporcular renkli görüntüler oluştururken, otelin sahilinde güneşli havanın keyfini çıkaran yerli ve yabancı turistlerde yarışmalara ilgi gösterdi.

Türkiye Kano Federasyonu olarak uluslararası kano federasyonu’na bağlı olarak çalışmalarını sürdürdüklerini belirten federasyon başkanı Sami Mengütay şunları söyledi:

“Uluslararası Kano Federasyonu’nun faaliyetleri içinde bir çok disiplin var ancak biz tabi malzeme ve tesis imkanları dahilinde dört disiplini Türkiye’de uyguluyoruz. Bunlardan iki tanesi olimpik branş, kano slolom ve kano spring branşları. Şu an da olimpik takımımız Çekoslavakya’da Avrupa şampiyonasında. Diğer iki branş ise deniz kanosu ve dragon bot yarışları. Bu yarışlarında uluslararası ve kıtalar arası yarışmaları var. Bu deniz kanosu yarışmalarında temel amaç olimpik kanoya geçişin sağlanması, aynı zamanda kanoyla ilgili tanıtım ve gelişim anlamında farkındalık yaratabilmek, mümkün olduğu kadar değişik yaş gruplarında genci kano sporuyla tanıştırabilmek ve ülkemizde bu spor dalını yaygınlaştırmak. Bugün burada da hemen hemen Türkiye’nin bir çok ilinden sporcular var.”

Deniz Kanosu Bahar Kupası Yarışları pazar günü yapılacak olan bin metrelik kısa mesafe turlarının ardından ödül töreniyle son bulacak.

Kaynak: İHA