Fenerbahçe 4 - 3 Balıkesirspor

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Fenerbahçe ile Balıkesirspor arasındaki karşılaşmayı Fenerbahçe 4-3 kazandı.

Fenerbahçe  4 - 3 Balıkesirspor
Fenerbahçe mutlak galibiyet için çıktığı Balıkesirspor karşısında zorlandığı maçtan 4-3’lük galibiyetle ayrılarak maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Sarı-Lacivertlilerde Süper Lig’deki ilk golünü atan Diego Ribas iki de asist yaptı. Sow 2 gol atarak takımına katkı sağladı.

Geçen hafta Eskişehirspor'la berabere kalarak liderlikten olan Fenebahçe, ligin son sırasında bulunan Balıkesirspor ile karşı karşıya geldi. Kadıköy Şükrü Saracoğlu'nda oynanan mücadeleyi ev sahibi ekip 4-3 kazanmayı başardı.

Kolay bir galibiyet almayı bekleyen Fenerbahçe ilk yarıda hem 3 gol attı hem de 3 gol yedi.

PERDE CANER İLE AÇILDI
Sarı-lacivertliler mücadelenin 8.dakikasında Caner Erkin ile 1-0 öne geçmeyi başardı. Caner'e gol pasını veren oyuncu uzun zaman sonra ilk 11'de sahaya dönen Diego Ribas oldu.

CEVAP ISAAC'TAN GELDİ
40 yıl sonra İstanbul'da Fenerbahçe ile karşı karşıya gelen Balıkesirspor 15.dakikada Isaac Promise'nın kafa vuruşuyla bulduğu golle durumu 1-1'e getirdi. Attığı golle Isaac, Süper Lig kariyeri boyunca Fenerbahçe ağlarına 5.kez havalandırmış oldu.

FENER İLK KEZ KORNERDEN GOL YEDİ
Fenerbahçe beraberlik golüyle şok yaşarken konuk ekip Bal-Kes 21.dakikada sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunu kafayla Ante Kulusic'in ağlara göndererek skoru 2-1'e getirdi. Sarı-lacivertliler bu sezon Süper Lig'de ilk kez kornerden gelen bir pozisyon sonrası kalesinde gol gördü.

İPTAL EDİLEN GOLE MARŞ ÇALINCA...
Fenerbahçe bu dakikadan sonra baskısını arttırdı. Dirk Kuyt'ın 24. dakikada filelerle buluşan vuruşu ofsayt nedeniyle geçerli sayılmadı. İptal kararından bir süre sonra stat hoparlerinden çalan şarkı ise taraftarlar tarafından ıslıklandı.

DİEGO SÜPER LİG'DE İLK GOLÜNÜ ATTI
Kanarya'nın günün en etkili oyuncusu olan Diego Ribas, 26.dakikada Webo'nun verdiği pası güzel bir şutla ağlarla buluşturarak skora denge getirerek durumu 2-2 yaptı. İlk golün asistini yapan Diego, Süper Lig'de Fenerbahçe formasıyla da ilk golünü attı.

BRUNO ALVES CEZALI DURUMA DÜŞTÜ
39.dakikada rakibi Ronald Vargas'a sert müdahalede bulunan Bruno Alves sarı kart gördü. Bu kartla birlikte Bruno Alves haftaya oynanacak olan Medicana Sivasspor maçında cezalı duruma düştü.

VOLKAN'DAN BÜYÜK HATA
Maç karşılıklı atılan gollerle devam ederken Balıkesirspor 40.dakikada Berkan Emir'in ceza sahası dışından yaptığı orta, direk kaleye gidince Volkan'ında büyük hatasıyla ağlarla bulaşarak skoru 3-2'ye getirdi.

İLK YARININ SON SÖZÜ SOW'DAN
İlk yarının bitimine 1 dakika kala devrenin son sözünü 44.dakiakda Moussa Sow söyleyerek skoru 3-3'e getirdi. İlk golde olduğu gibi bu golünde asistini Diego Ribas yaptı. Bu asistle Diego bu sezon Süper Lig'de 5.kez asist yaptı.

Takımlar soyunma odasına beraberlikle giderken Balıkesirspor, lig tarihi boyunca deplasmanda 2'den fazla gol attığı maç yokken Fenerbahçe karşısında ilk yarıda 3 gol kaydetmeyi başardı.

SOW 2.GOLÜNÜ ATTI
İkinci devreye baskılı başlayan ev sahibi ekip Sarı-Lacivertliler 50.dakikada Moussa Sow'un golüyle skoru 4-3 yaptı. Sow, ilk yarıda son sözü söylerken ikinci yarının da açılışını yaparak maçta 2.golünü kaydetti.

Fener, ataklarla rakip kaleyi yoklamasına ve iki topunun da direkten dönmesine rağmen başka gol bulamayınca maç 4-3'lük sarı-lacivertlilerin üstünlüğü ile sona erdi.

Fenerbahçe aldığı bu galibiyetle maç fazlasıyla 63 puanla lider olurken Balıkesirspor 20 puanla son sırada yer almaya devam etti.