Hollanda'nın En Yetenekli Futbolcusu Depay

Hollanda Birinci Futbol Ligi'ni (Eredivisie), en yakın rakibi Ajax'ın 17 puan önünde şŸampiyon tamamlayan PSV'nin forvet oyuncusu Memphis Depay, Johan Cruyff Vakfı tarafından sezonun en yetenekli futbolcusu seçildi.

Johan Cruyff ve Frank de Boer'un da aralarında bulunduğŸu jüri üyelerinin değŸerlendirmeleri sonucu birinci seçilen Depay, bu kapsamda "Johan Cruyff ǖdülü"nün sahibi oldu. AttığŸı 22 golle sezonun en golcü ismi olan 21 yaşŸındaki Depay, ödülünü ağŸustos ayında düzenlenecek törende alacak.

Hollandalı efsane futbol adamı Cruyff, geçen sezon çok yaklaşŸtığŸı ödülü bu sene almayı hak eden Depay'ın büyük bir ilerleme kaydettiğŸini söyledi. Depay ise aldığŸı ödülün gurur verici olduğŸunu ifade etti.

Hollanda Milli Takımı ve PSV'de oynadığŸı başŸarılı futbolla dikkatleri üzerine çeken Depay, bir süre önce vatandaşŸı Louis van Gaal'in çalışŸtırdığŸı İngiltere Premier Lig takımlarından Manchester United'la anlaşŸma imzalamışŸtı.

Eindhoven ekibinin şŸampiyon olmasında büyük pay sahibi olan Depay, 2011 yılından bu yana PSV formasıyla çıktığŸı 124 maçta 50 gol attı. Depay, şŸimdiye kadar 15 kez formasını giydiğŸi Hollanda Milli Takımı'nda ise 2 gol kaydetti.

Kaynak: AA