Barcelona'da veda zamanı!

Katar ekiplerinden Al-Sadd ile anlaşan yıldız futbolcu, Perşembe günü düzenlenecek basın toplantısıyla Katalan devine veda edecek.

Gelecek sezon Katar ekiplerinden Al-Sadd forması giyecek olan Xavi, Perşembe günü Barcelona'dan ayrılma kararını resmen duyuracak.

Tüm kariyerini Katalan devinde geçiren 35 yaşınadki orta saha oyuncusu, şu ana kadar 23 kupa kaldırmış, ancak son dönemlerde yedek kalmaya başlamasıyla takımdan ayrılma kararı almıştı.

Perşembe günü düzenlenecek basın toplantısıyla aldığı kararın sebebini açıklayacak olan veteran yıldız, Barcelona'ya da veda etmiş olacak. Basın toplantısında duygusal anların yaşanması bekleniyor.

Xavi, Barcelona'nın Athletic Bilbao ile oynayacağı İspanya Kral Kupası finalinde kazanması halinde 24. kupasını kazanarak Real Madrid efsanesi Paco Gento'yu geride bırakarak İspanya futbol tarihinin en çok kupa kazanan futbolcusu unvanına sahip olacak.

Yıldız futbolcunun babası Joaquin Hernandz, geçtiğimi günlerde COPE'a yaptığı açıklamada, "Xavi, Katar'a gideceği için çok heyecanlı. Ancak onu artık Barcelona formasıyla görememek garip olacak." diye konuşmuştu.