Sessiz Şampiyonlardan Bir İlk

Kısa süre önce Dünya Şampiyonası’nda, hemen ardından da Türkiye Şampiyonası’nda zirvede yer alan Altındağlı güreşçiler, bir ilke imza attı. Boyundan büyük işler yapan Altındağ Belediyesi İşitme Engelliler Güreş Takımı, rakiplerine gözdağı verdi.

Altındağlı güreşçiler, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Ankara Şampiyonası’nda bir ilki gerçekleştirdi. Kendi yaş gruplarından engeli olmayan güreşçilere kafa tutan Altındağ’ın sessiz şampiyonları, takım halinde Ankara üçüncüsü oldu. Altındağ Belediyesi İşitme Engelliler Güreş Takımı’ndan tam 6 sporcu dereceye girdi. Hakan Sakat ve Eren Onur Bolat, Ankara İkincisi olurken Fatih Çiftçi, Fırat Kılıç, Bayram Alsal ve Hüseyin Gazi Güler ise turnuvayı üçüncülükle tamamladı.

“ALTINDAĞ’A KUPALAR GETİRECEĞİZ”

Şampiyona sonrası açıklamalarda bulunan Milli Takım Antrenörü Mesut Zehir, Altındağlı güreşçilerin daha çok tecrübe kazanması açısından bu tür turnuvaların önemli olduğunu dile getirdi. Zehir, sessiz şampiyonların engeli bulunmayan sporculara karşı çok iyi mücadele ettiğini söyledi ve “Çocuklarım özveriyle mücadele etti. Hepsini tek tek alınlarından öpüyorum” dedi.

Bu turnuvanın Avrupa Şampiyonası için bir prova niteliğinde olduğunu da sözlerine ekleyen Zehir, Altındağ’a birçok kupa getirmek istediklerinin altını çizdi.

Kaynak: İHA