Filistin'de 'Aile Takımı'

Filistin'de oyuncularının çoğu aynı ailenin ferdi olan Teracci Vadi en-Nis (Taraji Wadi Al-Nes) futbol kulübü, uluslararası kupalarda yarışmasına ve ülke çapında büyük başarılar elde etmesine rağmen imkansızlıklar nedeniyle futbolcuları ikinci iş yapıyor.

Takımının antrenman yaptığı Uluslararası el-Hadır Stadyumu'nda AA muhabirine konuşan, teknik direktör Abdulfettah Arar, Teracci Vadi en-Nis'in, Beytüllahim'de yer alan 900 nüfuslu Vadi en-Nis köyünün "Aile Takımı" lakaplı kulübü olduğunu söyledi.

Arar, takımdaki futbolculardan 9'unun kardeş ve kardeş çocuğu olduğuna işaret ederek, oyuncularda birbirlerine karşı uyum ve anlayışın hakim olduğunu, var güçleriyle hedeflerini gerçekleştirmek için çalıştıklarını dile getirdi.

- "İşten sonra maça geliyorlar"

Takımlarının önünde birçok engel olduğuna değinen Arar, "Takımın imkanları çok sınırlı. Ancak bu takımla gurur duyuyoruz. Vaktini sadece spora ayırabilen bir futbolcu yok. İşçi, memur ve şoför olanlar var. Antrenmana veya maça işleri bitince geliyorlar" dedi.

Orta saha oyuncularından Amir Yusuf Ebu Hammad (35), kardeşleri Semih, Galib, Hadır, Hasan, Muhammed ile kardeşlerinin çocukları Velid, Tevfik ve Hazım'la aynı takımda oynadıklarını, yalnızca 4 oyuncunun köy dışından olduğunu ifade etti.

Futbola duydukları "aşk"ın en büyük motivasyonları olduğunu ve küçük köyleri için zevkle top koşturduklarını kaydeden Ebu Hammad, "Çocukluğumuzdan beri futbola aşığız. Çocuklarımız da futbola aşık. Nereye gidersek bizi seyretmeye geliyorlar. Başarımızın sırrı onlar" diye konuştu.

Teracci Vadi en-Nis'in ve Filistin Milli Takımı'nın kalecisi olan Tevfik Ebu Hammad, "Küçük köyümüzden ve ülkemizden dünyaya mesaj taşıyoruz. Asya Şampiyonlar Ligi'ne katılmayı başaran ilk Filistin takımı olduk" ifadelerini kullandı.

- "Bir insanın ailesiyle aynı takımda olması çok güzel bir duygu"

Kudüs Üniversitesi Beden Eğitimi bölümünde öğrenim gören Tevfik Ebu Hammad, "Bir insanın ailesiyle aynı takımda olması çok güzel bir duygu" dedi.

Takımın İdari İşler Müdürü Atıf Ebu Hammad (28), takımın kurulduğu 1984 yılından beri birçok kez aynı dönemde top koşturan kardeşler olduğunu söyledi. Köyün büyük, küçük, kadın, erkek tüm fertleriyle futbola duyduğu sevgi nedeniyle uluslararası arenada ilgi odağı olduğunu anlatan Atıf Ebu Hammad, birçok kupa kazanıp başarılara imza atacaklarına inandığını ifade etti.

Teracci Vadi en-Nis'in, kardeş olmayan oyuncularından Muhammed Ebu Hamis (23), kendisini kardeşlik ve uyum bakımdan çok özel olan bu takımın bir evladı olarak gördüğünü dile getirdi. Ebu Hamis, tek bir hedef için mücadele ettiklerini kaydetti.

Filistin Kupası'nı 2000, 2008 ve 2009 yıllarında kazanan Teracci Vadi en-Nis, 2008, 2013 ve 2014'te süper lig şampiyonu oldu. 2010 yılında ise Ebu Ammar (Yasir Arafat) Kupası'nı kazanan takım, Asya Şampiyonlar Ligi'ne katılma şansı bulan ilk Filistin futbol kulübü oldu.

Teracci Vadi en-Nis'in Filistin Milli ve Olimpik Milli futbol takımlarında 5 oyuncusu bulunuyor.

Kaynak: AA