Ordak, Ulugöl'de

Daha önce Sarıkamış ve Karagöl gibi dağ tırmanışı gibi faaliyetlerde bulunan Ordu Dağcılık ve Arama Kurtarma Spor Kulübü (ORDAK), halka açık ilk faaliyetini Gölköy Uluvahta Yaylası-Ulugöl Parkı rotasında gerçekleştirdi.

Altınordu, Ünye, Ulubey, Gölköy ilçelerinden toplanan yaklaşık 60 kişilik bir ekiple ORDAK, ODÜDAK (Ordu Üniversite Dağcılık Kulübü) ve GÖLDAF (Gölköy Doğa Sporları ve Amatör Fotoğrafçılar Topluluğu) üyelerinin de katılımıyla Ordu’ya 80 km mesafede bulunan Uluvahta Yaylası’nda buluşan doğaseverler, yeni bir rota izleyerek 4 saatlik bir yürüyüşle Uluvahta Yaylası üzerinden Uzungeriş Yaylası’na ve buradan da Ulugöl Tabiat Parkı’na ulaştılar.

Türkiye Dağcılık Federasyonu İl Temsilcisi ve ORDAK Başkanı Özgür Yüksel, bu tür faaliyetler ile şehir yaşamının ve betonarme mimarinin günden güne birbirinden ayırdığı doğa ve insanı sınırlı zaman diliminde de olsa bir araya getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Yüksel, “Doğa sporlarına olan ilgiyi arttırmak ve bu sayede üyelerine doğa sevgisini ve çevre bilincini aşılamak topluluğumuzun temel amacıdır. Bu amaç doğrultusunda trekking (doğa yürüyüşü), kaya tırmanışları ve inişi, kampçılık, oryantiring, balıkçılık, binicilik, bisiklet sürüşü ve arama kurtarma üstüne doğa sporları ile ilgili teknik bilgileri üyelerimize öğretilerek belirlenen plan çerçevesinde bu doğa sporlarına ait aktiviteler düzenleyeceğiz. Bu sayede topluluk üyelerinin daha sağlıklı beden ve ruh yapısına kavuşması, üyeler arasında sevgi, kardeşlik ve dayanışmanın güçlendirilmesini amaçlıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA