Ağın'da Açık Havada Boks Turnuvası Düzenlendi

Elazığ'ın Ağın ilçesinde Arapgir Kemaliye Ağın Platformu (AKA) tarafından özel boks turnuvası düzenlendi.

Ağın Yuvarlak Çarşı Üstü Meydanı'nda açık alanda yöre halkını kaynaştırmak için düzenlenen turnuvaya Malatya Turgut Özal Boks Kulübü ile Elazığ Gençlik Hizmetleri Boks Kulübü'nden 20 boksör katıldı.

Alt minik, yıldız erkekler, genç erkekler ve büyük bayanlar kategorilerinde gerçekleşen müsabakaları uluslararası boks hakemi Selçuk Yücel yönetti.

Turnuvanın sonunda, Elazığlı boksörler 4 altın ve 1 gümüş madalya alırken, Malatyalı boksörler de 4 altın ve 1 gümüş madalya kazandı.

Büyük bayanlar kategorisinde turnuvaya katılan Elazığlı milli boksör Gülistan Gezici rakibi Nur Çitil'i karşılaşmanın ilk raundunda attığı sağ kroşe ile yere devirdi. Çitil'in aldığı sert yumruk darbesi sonucu sarsılarak yürü düşmesin üzerine antrenörü ringe havlu attı.

Turnuvada, yoğun istek üzerine ringe çıkan 65 yaşında eski milli boksör Osman Gelegen, 3 rauntluk özel boks karşılaşmasının sonunda rakibini sayı üstünlüğü ile yendi.

Ağın Belediye Başkanı Yılmaz Serttaş, ilçede böyle bir turnuvanın düzenlenmiş olmasından büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, belediye olarak ilçede bu tür etkinliklerin daha sık gerçekleştirilmesine destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

AKA Platformu Başkanı Yusuf Sümer Yalçın ise Arapgir, Kemaliye ve Ağın'ın aynı kültüre, örf ve adetlere sahip ilçeler olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Aynı kültüre, örf ve adetlere sahip bu üç ilçemizi bir araya getirip, bir güç birliği oluşturmak istiyoruz. Yaptığımız araştırmalarla gördük ki bir milyonun üzerinde Arapgirli, Kemaliyeli ve Ağınlı hemşehrilerimiz Türkiye genelinde yaşıyor. İşte bu gücü bir çatı altında toplayıp hemşehrilerimize, memleketimize, kültürüne, eğitimine ve ekonomisine hizmet etmeye çalışıyoruz."

Kaynak: AA