Türkiye Şampiyonu Öğrencilere, Davul Zurnalı Karşılama

Okullararası Genç Erkekler ve Kızlar Türkiye Hokey Şampiyonası'nı birinci ve üçüncü tamamlayan Yatağan takımı, ilçede davul zurnayla karşılandı.

Türkiye Hokey Federasyonu ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Osmaniye'de düzenlenen Okullararası Genç Erkekler ve Kızlar Türkiye Hokey Şampiyonası'na katılan Muğla Halk Eğitim Merkezi Menteşe Akşam Sanat Okulu Genç Kızlar takımı, finalde Konya Spor Lisesi'ni yenerek Türkiye şampiyonu oldu. Genç erkekler takımı ise üçüncülük maçında Osmaniye Endüstri Meslek Lisesi'ni yendi.

Şampiyonanın ardından, oyuncuların büyük bir çoğunluğunun yaşadığı Yatağan'a bağlı Bozüyük Mahallesi'ne dönen takım, davul zurnayla karşılandı. Araç konvoyu ile mahalle meydanına gelen oyuncular, meydanın ortasına koydukları kupaların etrafında zeybek oynadı.

Antrenör Serkan Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2014 yılında Zonguldak'ta düzenlenen Okul Sporları Yıldız Erkekler Çim Hokey Turnuvası'nı şampiyon tamamlayan Bozüyük Ayser Kazım Eren Ortaokulu takımı oyuncuların tamamının Muğla Halk Eğitim Merkezi Menteşe Akşam Sanat Okulu genç kızlar ve erkekler takımlarına dahil edildiğini kaydetti.

Bu nedenle ilk önce Bozüyük'e geldiklerini anlatan Şen, "İmkanımız olmadığı için şampiyonaya halı sahada hazırlandık. Ama şampiyonada uluslararası standartlara sahip hokey sahası olan takımları yenmeyi başardık ve şampiyon olduk. Oyuncularımızı kutluyorum" dedi.

Şen, takımın bu noktaya gelmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaynak: AA