Gümüşhane'nin Rekortmen Nişancıları

Gümüşhane Gençlik ve Spor Kulübü yıldız erkekler havalı tüfek takımı sporcuları, Ankara Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Sporgücü Kulübü'ne ait Türkiye havalı silahlar takım rekorunu 9 puanla geçerek şampiyon oldu.

Avcılık Federasyonu tarafından 21-26 Nisan'da İçel'in Erdemli ilçesindeki Olimpik Atış Poligonu'nda gerçekleştirilen Havalı ve Ateşli Silahlar Ulusal Egemenlik Kupası'nda Muhammet Furkan Abiş (14), Muhammet Selim Günday (15) ve Muhammet Kolcu'dan (15) oluşan takımla mücadele eden Gümüşhane ekibi, yıldızlar kategorisinde başarılı performans sergiledi.

Abiş, Günday ve Kolcu'nun ferdi derecelerinin toplamı 1160,6 puana ulaştı ve Ankara TSK Sporgücü Kulübü'ne ait Türkiye havalı silahlar takım rekorunu 9 puan geçen Gümüşhane ekibi, rekorun yeni sahibi oldu.

Atıcılık milli takım antrenörü Coşkun Abiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gümüşhane'de 2000 yılından itibaren havalı silahla atıcılık yaptıklarını söyledi.

Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'ne bağlı Gençlik ve Spor Kulübü sporcularının yaklaşık 9 yıldır çeşitli müsabakalara katılarak madalya ve kupa kazandığını belirten Abiş, "Sporcularımız, son olarak katıldığımız Havalı ve Ateşli Silahlar Ulusal Egemenlik Kupası'nda da ferdi ve takım olarak derece yaptılar. Sporcuların ferdi puanlarının toplamı takıma şampiyonluk kazandırdı" diye konuştu.

Abiş, sporcuların ferdi başarı açısından Türkiye sıralamasında üst sıralarda yer aldıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Sporcularımızın yıldız olmaları dolayısıyla önleri çok açık. Takımımız, daha önceden TSK sporcularına ait Türkiye rekorunu 9 puanla geçerek, madalyayı Gümüşhane'ye getirdi. Rakiplerimiz, asker, jandarma ve kara harp okullarından zor rakipler. Onlardan dereceyi alıp Gümüşhane'ye getirme başarısını gösterdik. Böyle de devam edeceğimize inanıyorum."

-"Gayret ettik, çalıştık ve rakibimizi geçtik"

Yarışmada, kategorisinde 396,4 puan alarak yeniden Türkiye şampiyonu olan Gazipaşa Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Muhammet Furkan Abiş, aynı zamanda antrenörü de olan babası sayesinde spora başladığını söyledi.

Amcası Mehmet Abiş'in de atıcılık milli takım sporcusu olduğunu ifade eden Muhammet Furkan, "Yaklaşık iki yaşından beri sporun içindeyim. Ortamda anlatılanları dinlemeyle başladım ve zihinsel olarak atışa hazırlandım. 8 yıldır antrenmanlara devam ediyorum. Son bir yıldır da müsabakalara katılıyorum" diye konuştu.

Muhammet Furkan, katıldığı müsabakalarda dereceler elde ettiğini anlatarak, "Son müsabakada arkadaşlarımla Türkiye rekoru kırdık. TSK sporcuları malzeme olarak bizden daha öndeler. Biz de gayret ettik, çalıştık ve rakibimizi geçtik" dedi.

Milli sporcu olmayı hedeflediğini dile getiren Muhammet, "İyi çalışıp önce Avrupa, sonra da dünya şampiyonu olmak istiyorum. En büyük hedefim ise olimpiyatlara katılmak" ifadelerini kullandı.

Muhammet, sporun kişisel gelişim noktasında kendisine katkısı olduğunu vurgulayarak, akranlarına mutlaka bir spor dalıyla uğraşmaları önerisinde bulundu.

-"İlkokulda basketbol oynuyordum"

İmam Hatip Lisesi birinci sınıf öğrencisi Muhammet Kolcu ise iki yıl önce atıcılığa başladığını ve yaklaşık bir yıldır da müsabakalara katıldığını söyledi.

Muhammet Kolcu, ilkokul döneminde basketbol oynadığını belirterek, "Sonra atıcılığı merak ettim ve araştırdım. Atıcılığı deneyince basketboldan daha çok sevdim ve bu sporu yapmaya karar verdim" dedi.

Endüstri Meslek Lisesi birinci sınıf öğrencisi Günday ise takım olarak elde ettikleri başarı dolayısıyla mutlu oldukların belirtti. Okuldan kalan zamanını değerlendirmek amacıyla atıcılığa başladığını anlatan Günday, "İki yıldır atıcılıkla uğraşıyorum. Bir yıldır da katıldığım yarışmalardan derece aldım" diye konuştu.

Kaynak: AA